Zorgpremie en eigen risico omlaag bij zorgverzekeraar DSW
verlaging eigen risico en zorgpremie DSW
Opmerkelijk nieuws deze ochtend. Zorgverzekeraar DSW gaat de premie én het eigen risico voor de zorgverzekering omlaag doen. Dat terwijl de overheid juist een stijging van de premies aankondigde en het eigen risico gelijk wil houden. Volgens DSW-directeur Chris van Oomen is dit “een symbolische verlaging en een signaal naar de politiek.”

Zorgpremies omlaag, of toch omhoog?

Volgens de overheid stijgen de zorgpremies voor 2018 waarschijnlijk met zo’n 72 euro per jaar, oftewel 6 euro per maand. Dit werd aangekondigd op Prinsjesdag. DSW volgt deze verwachtingen echter niet, en verlaagt de premie juist met 6 euro per jaar, dus met 50 cent per maand.

Eigen risico bij DSW omlaag

Op Prinsjesdag maakte de overheid bekend dat het eigen risico zou stijgen naar 400 euro. Een dag later werd dit teruggedraaid, en het eigen risico voor 2018 blijft nu gelijk op 385 euro. Zorgverzekeraar DSW doet ook hier niet aan mee; deze verlaagt het eigen risico voor klanten met 10 euro naar 375 euro.

DSW maakte minder kosten

Volgens DSW zijn deze premiedalingen mogelijk omdat er minder geld is uitgegeven aan zorg dan oorspronkelijk de verwachting was. Hierdoor kunnen de premie en het eigen risico iets omlaag. Daarnaast vindt DSW dat zorg betaalbaar een solidair moet zijn. Vandaar het lagere eigen risico.

Premies andere zorgverzekeraars

Wat andere zorgverzekeraars gaan doen, is nog niet bekend. DSW is gewoonlijk de eerste die met premies naar buiten komt, en blijkt vaak een voorbeeld te zijn voor de andere verzekeraars. Hoe dan ook, niets is nog zeker omdat de hoogte van de zorgpremie in 2018 afhangt van de financiële situatie van de zorgverzekeraars zelf. En die kan natuurlijk per verzekeraar verschillen.

Wil je op de hoogte blijven van alle premies en ontwikkelingen? Meld je dan aan voor de zorgalert.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
By

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*