Verschillen in wa autoverzekering

Verschillen in wa autoverzekering

Iedere auto in Nederland moet in ieder geval WA verzekerd zijn volgens de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM). U zou dus denken dat elke WA-autoverzekering hetzelfde is. Toch zijn er kleine verschillen te benoemen.

Wet

AutoDe wet schrijft voor dat de verzekering minimaal vijf miljoen euro voor letselschade dekt. Daarnaast staat in de wet dat een WA-verzekering één miljoen euro aan materiële schade dekt. Wanneer u deze bedragen te laag vindt, kunt u kiezen voor een autoverzekeraar die meer uitkeert. Die zijn er namelijk ook.

Beëindigen

Elke verzekeraar hanteert andere regels bij het beëindigen van een verzekering. Zo rekenen sommige verzekeraars beëindigingskosten. Deze staan veelal in de polisvoorwaarden vermeld. Wij raden u aan om hier goed op te letten bij het afsluiten van een verzekering.

Bonus/malus

En elke verzekeraar gaat anders om met de bonus/malus ladder . Bij bijna elke verzekeraar stapt u met uw schadevrije jaren op een andere trede in. De premiekorting die u dus krijgt kan hierdoor ook verschillen. Wanneer u 6 schadevrije jaren heeft opgebouwd, stapt u bij de ene verzekeraar in op trede 6 en bij de ander op 4 en misschien bij weer een ander op 8. Daarnaast verschilt ook de malus bij schade. Bij de een daalt u 1 trede en bij de ander 2 of 3. Dit kan veel invloed hebben op de premiekorting en daarmee op de premie.

Dekking

In onze vergelijking kunt u doormiddel van de sterren zien, hoe goed de dekking van de verzekering is. Wanneer u een offerte opvraagt kunt u zien om welke verzekering het gaat. U kunt dan ook de polisvoorwaarden inzien.

Stappenplan premieoverzicht

Ontdek nu welke autoverzekering het beste bij u past: Autoverzekering berekenen.

Vergelijk autoverzekeringen Autoverzekering berekenen
By

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*