Verzekeraars gebruiken 73 van winst voor premieverlaging

Verzekeraars gebruiken 73 van winst voor premieverlaging

Volgens Wegwijs maakten zorgverzekeraars in 2014 1,9 miljard euro winst op de zorgverzekering. Maar liefst 73% van deze winst werd ingezet om de premie van de verzekering te kunnen verlagen. Daardoor geldt dus: hoe meer winst een verzekeraar gemaakt heeft, des te aantrekkelijker hij wordt voor overstappende consumenten door de lage premie.

Verzekerden krijgen gemiddeld € 105 per jaar

Stel dat verzekeraars de complete winst zelf zouden houden in plaats van het geld terug te investeren, dan zou iedere verzekerde gemiddeld € 105 meer hebben betaald over 2014. Dit is echter geen reëel scenario, want 98% van de verzekerden zit bij een verzekeraar zonder winstoogmerk.

Financiële buffer

Verzekeraars zijn verplicht om een deel van hun winst aan te houden als financiële buffer. Daarom komt het niet vaak voor dat ze deze buffers gebruiken voor het verlagen van de premie. In 2014 was er maar één zorgverzekeraar die niet alleen de winst, maar ook zijn financiële buffer inzette om de zorgverzekering goedkoper te maken.
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
By

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*