Vijf redenen om een reisverzekering af te sluiten
paspoort
We weten dat een reisverzekering een overbodige uitgave kan lijken. Veel reizigers stellen daarom de vraag waarom een ​​reisverzekering afsluiten een goed idee is. In dit artikel informeren we je daarover. Het is namelijk een absolute aanrader om een reisverzekering af te sluiten als je een vakantie hebt geboekt naar bijvoorbeeld Ibiza voor een roadtrip met een huurauto. Onderstaand vind je vijf belangrijke redenen om een reisverzekering af te sluiten. 

Je vlucht is geannuleerd

Na het bijwonen van de familiereünie arriveer je op het vliegveld om naar huis terug te keren en krijg je te horen dat tornado’s alle vluchten door Dallas hebben geannuleerd. Wie helpt je een nieuwe vlucht te vinden om naar Nederland terug te keren? Met de dekking voor reisonderbrekingen heb je het geld om de kosten van een nieuw retourticket terug te betalen of om in een comfortabel hotel te verblijven met behulp van de reisverzekering. 

Je wordt ziek of gewond

Jij en je vrienden hebben gepland om de Machu Picchu te beklimmen. Na je eerste nacht in Lima word je wakker met hevige buikpijn en hoge koorts. Je kunt daardoor je wandeling niet starten. In plaats daarvan heb je medische noodhulp nodig en snel ook. Met een reisverzekering met aanvullende dekking medische kosten buitenland betaal je mogelijk geen hoge medische rekening. Je hebt ook hulpdiensten – in je eigen taal – om een ​​geschikte medische faciliteit te vinden en vervoer te regelen. 

Je mist je verbinding

Je hebt een cruise gepland, maar je ontdekt dat de aansluitende vlucht om naar het schip te gaan vertraagd is. Met de gemiste aansluiting lijkt het alsof je het vertrek van je cruise gaat missen. Hoe ga je het schip inhalen? Met dekking voor gemiste aansluitingen kun je een andere vlucht nemen om het schip bij de volgende aanloophaven te halen. Je hebt ook assistentiediensten om je te helpen bij het regelen en betalen van die reiswijzigingen.

Je reisorganisatie gaat failliet

Je hebt een huwelijksreis van twee weken naar Alaska gepland, maar een week voor de reis zie je op het nieuws dat je cruise is geannuleerd vanwege financiële wanbetaling van de cruisemaatschappij. Hoe krijg je je geld terug? Met een reisverzekering die financiële wanbetaling dekt, kun je je uitgaven terugverdienen. Met behulp van assistentiediensten kun je je cruise ook opnieuw plannen. 

Je moet je reis annuleren

Wat gebeurt er als iemand ziek wordt en niet kan reizen, een ouder overlijdt, je moet werken of je huis overstroomt? Je moet over deze zaken nadenken, want het is daadwerkelijk mogelijk dat je je reis moet annuleren. Natuurlijk kan de pandemie hier ook een rol in spelen. Als je besmet raakt met het coronavirus mag je uiteraard niet op vakantie gaan. Je moet dan dus de reis annuleren, waardoor je je geld verliest. Een reisverzekering kan dit probleem verhelpen, dus ook vanwege deze reden is het een aanrader om zo’n polis af te sluiten.
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
By