Voorkom stormschade aan je auto
Voorkom stormschade aan je auto
Storm op komst? Dat kan vervelende gevolgen voor je auto hebben. De kans op schade tijdens een storm is namelijk een stuk groter. Door de harde windstoten kunnen, bijvoorbeeld, takken afbreken en op je auto belanden. En of het nou code geel, oranje of rood is; je kunt maar beter goed voorbereid zijn op storm. Met deze 6 tips kun je stormschade aan je auto voorkomen.

1. Stel de autorit uit

Kan de autorit nog even uitgesteld worden? Dan is dat zeker aan te raden. Je wacht gewoon tot de storm is overgewaaid en pakt dan pas de auto.

2. Pas de route aan

Kun je de autorit helaas niet uitstellen en moet je op het moment van de storm de weg op? Ook dan kun je het risico op stormschade verkleinen. Je kunt proberen de route naar je bestemming aan te passen. Een route waarbij bijvoorbeeld weinig bomen langs de weg staan verkleint de kans op schade.

3. Houd beide handen aan het stuur

Het klinkt als een open deur, maar zeker met stormachtig weer is dit zeer belangrijk. Door met beide handen het stuur goed vast te houden, ben je beter voorbereid op eventuele windstoten en hou je de auto makkelijker in bedwang. Net als op de rukwind die ontstaat wanneer een tegemoetkomende vrachtwagen je passeert.

4. Neem voldoende afstand

Dit geldt niet alleen bij andere auto’s en andere vierwielers. Het is ook verstandig om genoeg afstand te houden bij fietsers, motorrijders en bromfietsers. Een windstoot blaast deze tweewielers immers gemakkelijk opzij, wat voor aanrijdingen kan zorgen. Daarbij is schade aan jouw wagen dan niet het grootste probleem.

5. Zoek een veilige parkeerplek

Ben je aangekomen op je bestemming? Kies dan een veilige parkeerplek. Parkeren kan namelijk ook tot autoschade leiden door takken en bomen die niet bestand zijn tegen de harde wind. Parkeer de auto dus bij voorkeur niet onder een boom of dingen die kunnen omvallen, zoals een bouwsteiger.

6. Let op met uitstappen

Bij het uitstappen en parkeren is het ook opletten geblazen. Houd de autodeur goed vast, zodat de wind er geen vat op krijgt. De deur kan hierdoor losgetrokken worden.

Stormsschade?

Toch schade opgelopen door het stormachtige weer? Wanneer je een allrisk of en een WA + beperkt casco-verzekering autoverzekering hebt, ben je in alle gevallen verzekerd. Ongeacht het soort schade aan je auto en hoe die is ontstaan. Dit geldt dus ook voor stormschade.

Bespaar in een paar minuten op je autoverzekering

Ben jij al goed verzekerd? Je kunt altijd nog besparen op de autopremie. Met hoyhoy kun je in drie korte stappen de beste autoverzekeringen vergelijken. Zo vind je altijd de goedkoopste autoverzekering en kun je eenvoudig besparen. Ga direct vergelijken.
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
By

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*