Waarom brengen verzekeraars poliskosten in rekening?
Poliskosten verzekeraars

Waarom brengen verzekeraars poliskosten in rekening?

Ben je op zoek naar een autoverzekering of andere verzekering? Dan zal het je zijn opgevallen dat sommige verzekeraars naast de premie ook eenmalig poliskosten in rekening brengen. Waarom moet je deze kosten ook betalen? Hoyhoy zet het voor je op een rij.

Wijzigingskosten

In de premie zit al een bedrag wat wordt gereserveerd voor kosten, maar daarnaast brengen sommige verzekeraars ook een bedrag in rekening voor het opmaken van de polis, de zogenoemde poliskosten. Deze poliskosten brengen ze ook in rekening wanneer de polis aangepast moet worden. Redenen voor het wijzigen van de verzekering zijn onder andere:

  • Wijziging van het verzekerde object
  • Wijziging naar een beperktere of uitgebreidere dekking
  • Aanpassing van het verzekerde bedrag
  • Beëindiging van je polis

Maandelijkse poliskosten of prolongatiekosten

Er zijn ook verzekeraars die elke maand poliskosten in rekening brengen. Deze worden soms ook prolongatiekosten genoemd. Dat zijn dan kosten voor het maandelijks versturen van de rekening en/of je polisblad. Wil je deze kosten liever niet betalen? Kies er dan voor om de premie voor het hele jaar in één keer te betalen. Dan betaal je de poliskosten ook maar een keer. Je kunt ook kiezen voor een online verzekeraar waarbij je alles digitaal kunt doen zoals declareren, wijzigen en je polisblad bekijken. Zulke verzekeraars zijn meestal iets goedkoper.

Bedrag verschilt

Het bedrag wat de verzekeraar aan poliskosten in rekening brengt verschilt per verzekering en verzekeraar. Bij een autoverzekering bijvoorbeeld wordt een hoger bedrag in rekening gebracht, omdat het RDW kosten rekent voor het aanmelden of wijzigen van een auto.

Op zoek naar een verzekering? Vergelijk via hoyhoy.nl en kies de verzekering die het beste bij jou past.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*