Waarom durven mensen niet over te stappen van energieleverancier?
overstappen_energie
Nog lang niet iedereen stapt over van energieleverancier. Mensen vinden het vaak eng om over te stappen. Dat is natuurlijk ontzettend zonde. Met een overstap bespaar je namelijk snel en eenvoudig op je energierekening. Waarom durven veel mensen niet te switchen van leverancier? Dit zijn de 5 meest voorkomende redenen. En we vertellen je meteen waarom deze angst nergens voor nodig is.

1. Overstappen is een flinke uitzoekklus

Nee hoor! Het is helemaal niet zo lastig als sommige mensen denken. Overstappen van energieleverancier is zo gepiept. Je vult in de vergelijker je gegevens in. Vervolgens krijg je een duidelijk overzicht van de meeste voordelige leveranciers. Je kiest de leverancier die een mooie besparing oplevert en vraagt het nieuwe contract aan. Daarvoor hoef je het oude energiecontract niet zelf op te zeggen. Dit wordt geregeld door je nieuwe energieleverancier. Binnen twee weken ontvang je de bevestiging van het nieuwe contract en is alles geregeld.

2. Ik bespaar meer geld met een langdurig contract

Dit is meestal niet het geval. Met een overstap naar een andere energieleverancier ontvang je vaak een aantrekkelijke welkomstkorting. Kies je steeds voor een éénjarig energiecontract? Dan kun je elk jaar overstappen én profiteren van een welkomstkorting. Met een meerjarig contract is het niet mogelijk om elk jaar over te stappen. Hierdoor loop je automatisch ook welkomstkortingen mis. Ook niet onbelangrijk: je krijgt alleen een welkomstkorting bij een vast contract. Dit zijn contracten met een vaste duur van één jaar of langer.

3. Wanneer ik overstap voor de einddatum van mijn oude contract krijg ik een boete

Ook dit is niet altijd het geval. Het is mogelijk om over te stappen zónder boete. Je moet wel even goed kijken naar je huidige energiecontract. Loopt je contract binnen twee maanden af? Dan kun je zorgeloos overstappen. Je nieuwe contract gaat pas in zodra je huidige contract is afgelopen. Wanneer je contract nog langer dan twee maanden loopt, moet je opletten. Het verschilt per energieleverancier of je al kunt over stappen zonder boete. Klik binnen de resultatenpagina van de vergelijker door naar het tabblad ‘over de leverancier’ om te zien welke periode de leverancier hiervoor hanteert. Dan zijn er nog een paar opties waarbij je ook zonder boete kunt overstappen. Dit is het geval wanneer je nog nooit bent geswitcht energieleverancier, nog nooit je contract hebt verlengd of als je al jaren een contract hebt bij dezelfde energieleverancier. In deze gevallen kun je altijd zonder problemen overstappen van leverancier.

4. Tijdens mijn overstap kan ik zonder energie komen te zitten

Dit is een broodje-aapverhaal. De nieuwe energieleverancier zorgt ervoor dat je nieuwe contract ingaat op het moment dat het oude contract is afgelopen. De oude leverancier stopt dus pas met stroom en gas leveren wanneer het contract is afgelopen. Ook wanneer je zonder energiecontract zit, is er geen probleem. De netbeheerder levert in dat geval stroom en gas en verrekent dit later met de nieuwe energieleverancier.

5. Ik kan niks besparen met een overstap

Er valt vrijwel altijd wat te besparen. Zelfs als je al een voordelig energiecontract denkt te hebben. Door elk jaar over te stappen profiteer je van welkomstkortingen. Door jarenlang bij dezelfde energieleverancier te blijven betaal je uiteindelijk dus te veel voor je energie. Heb je nog twijfels? Neem dan even telefonisch (088-2266900) contact met ons op. Onze energie-experts zitten elke werkdag tot 20:00 klaar om je te helpen.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*