Milieubewust douchen, hoe doe je dat?
Milieubewust douchen, hoe doe je dat?
Snel en makkelijk energie besparen; een onderwerp waar wij veel aandacht aan besteden. Waarom? Omdat wij je graag helpen aan een zo goedkoop mogelijke energierekening. Zijn daar grote veranderingen voor nodig in huis? Zeker niet. Om te beginnen kun je milieubewust gaan douchen. Hoe? Wij vertellen het je.

Korter douchen

Ja, zo simpel is het. Door korter te douchen bespaar je energie én een hoop geld. Hoe verleidelijk het ook is om lang te douchen, door structureel 5 minuten te douchen (in plaats van 10) kun je gemiddeld € 80,- besparen (prijspeil 2018). Zo hou je ook nog eens een hoop tijd over! Wil je er zeker van zijn dat je maximaal 5 minuten onder de douche staat? Neem dan een douchetimer.

Waterbesparende douchekop

Weleens gehoord van een waterbesparende douchekop? Een waterbesparende douchekop, ook wel bekend als een spaardouche, bespaart 20% op het water- en energieverbruik ten opzichte van een normale douchekop. Op basis van een gemiddeld huishouden bespaar je hiermee al snel 8.400 liter warm water en bijna 50 m3 gas. Tezamen komt dat neer op een besparing van € 40,- per jaar (prijspeil 2018).

Douchen in plaats van in bad

Wist je dat een gemiddeld bad (120 liter), drie keer zoveel water én energie kost als een douche van 5 minuten? Do we need to say more…?

Een thermostaatkraan

Door een thermostaatkraan te installeren, is het douchewater sneller op de gewenste temperatuur. Zo kost het minder tijd om het water op de juiste temperatuur te krijgen en bespaar je een hoop water (lees: energie en geld).

Zonneboiler

Een wat duurdere, maar goede investering is een zonneboiler. Met een zonneboiler bespaar je namelijk bijna de helft van je energieverbruik voor warm water. Goed nieuws; er zijn verschillende subsidies waar je gebruik van kunt maken. Op deze manier heb je de zonneboiler snel terugverdiend.

Een e-douche, wat is dat?

Is het voor jou echt onmogelijk om korter onder de douche te staan? Dan is een e-douche een goed alternatief. Hiermee kun je namelijk langer onder de douche staan en ben je alsnog milieubewust bezig. Ideaal toch? Een e-douche hergebruikt namelijk douchewater. Geen zorgen, het gebruikte water wordt natuurlijk eerst gereinigd.

Nog meer besparen?

Wil jij nog meer besparen op je energiekosten? Vergelijk dan de beste deals in de energievergelijker van hoyhoy.nl. Ga energie vergelijken, dan kun je tot wel € 285 per jaar besparen. Mooi meegenomen, toch?
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
By

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*