Welke uitspraken over autoverzekeringen zijn wel en niet waar?
Welke uitspraken over autoverzekeringen zijn wel en niet waar?
Heb jij een auto? Dan ben je verplicht minimaal een WA-verzekering te hebben. Dat is een feit. En betalen mannen meer premie dan vrouwen? Nee, dat is een fabel. Wij zetten de grootste feiten en fabels voor je op een rijtje.

Fabels

1. Een verzekeraar accepteert iedereen Niet waar. Een verzekeraar is niet verplicht iedereen te accepteren. Als ze je zien als een te groot risico, mogen ze je weigeren. Bijvoorbeeld als je veel schades hebt gereden. 2. Ruitschade claimen kost je schadevrije jaren Nee hoor. De meeste schades hebben invloed op je schadevrije jaren. Ruitschade en diefstal niet. Deze schades hebben dus geen directe invloed op je premie. 3. Je autoverzekering stopt automatisch bij de verkoop Dit is niet zo. Je moet zelf je autoverzekering opzeggen. En vergeet niet je verzekeraar hiervan op de hoogte te stellen en het vrijwaringsbewijs mee te sturen. 4. De groene kaart is verplicht in Nederland Nee, deze is niet verplicht. Het kan zeker geen kwaad om deze – letterlijk – groene kaart bij je hebben. In sommige Europese landen geldt het als nationaal verzekeringsbewijs, neem deze dus altijd mee op reis!

Feiten

1. Treden op de bonus-malus-ladder zijn niet hetzelfde als schadevrij jaren Inderdaad, deze verschillen van elkaar. Bij alle autoverzekeraars geldt: bij de meeste schades die je claimt, val je 5 schadevrije jaren terug. De trede op de bonus-malus-ladder bepaalt hoeveel korting je krijgt en dit verschilt per autoverzekeraar. 2. De premie kan per postcode verschillen Dit is inderdaad zo. Door verzekerden in sommige postcodegebieden en steden wordt meer geclaimd. Daarom is de premie daar hoger. 3. Jongeren tot 24 jaar betalen een hoger eigen risico Klopt. Dit komt omdat jongeren minder rijervaring hebben en daarom een hoger risico op schades. 4. Jongeren en ouderen betalen een hogere premie Ook dit klopt. Beiden behoren tot risicogroepen en betalen daarom meer premie.

Feit of fabel: vergelijken kost veel tijd

Dit is zeker een fabel! In 3 stappen vergelijk je de beste autoverzekeringen. En dat levert je al snel een mooie besparing op!  
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*