Welke uitspraken over autoverzekeringen zijn wel en niet waar?
Welke uitspraken over autoverzekeringen zijn wel en niet waar?
Heb jij een auto? Dan ben je verplicht minimaal een WA-verzekering te hebben. Dat is een feit. En betalen mannen meer premie dan vrouwen? Nee, dat is een fabel. Wij zetten de grootste feiten en fabels voor je op een rijtje.

Fabels

1. Een verzekeraar accepteert iedereen

Niet waar. Een verzekeraar is niet verplicht iedereen te accepteren. Als verzekeraars je zien als een te groot risico, mogen ze je weigeren. Bijvoorbeeld als je veel schades hebt gereden.

2. Ruitschade claimen kost je schadevrije jaren

Nee hoor. De meeste schades hebben invloed op je schadevrije jaren. Ruitschade en diefstal niet. Deze schades hebben dus geen directe invloed op je premie.

3. Je autoverzekering stopt automatisch bij de verkoop van je auto

Dit is niet zo. Je moet zelf je autoverzekering opzeggen bij je verzekeraar. En vergeet niet het vrijwaringsbewijs op te sturen.

4. De groene kaart is verplicht in Nederland

Nee, deze is niet verplicht. Maar het kan zeker geen kwaad om deze – letterlijk – groene kaart bij je hebben. In sommige Europese landen geldt het als nationaal verzekeringsbewijs, neem deze dus altijd mee op reis!  

Feiten

1. Treden op de bonus-malus-ladder zijn niet hetzelfde als schadevrij jaren

Inderdaad, deze verschillen van elkaar. De trede op de bonus-malus-ladder bepaalt hoeveel korting je krijgt als je schadevrij rijdt. Dit verschilt per autoverzekeraar. Bij alle autoverzekeraars geldt: bij de meeste schades die je claimt, val je vijf schadevrije jaren terug.

2. De premie kan per postcode verschillen

Dit is inderdaad zo. Door verzekerden in sommige postcodegebieden en steden wordt meer geclaimd. Daarom is de premie daar hoger. Je kunt je voorstellen dat in het centrum van Amsterdam bijvoorbeeld nogal wat schade gereden wordt.

3. Jongeren tot 24 jaar betalen een hoger eigen risico

Klopt. Bij de meeste verzekeraars geldt een verhoogd eigen risico voor jongeren onder de 24 jaar. Dit komt doordat jongeren minder rijervaring hebben en daarom een hoger risico op autoschade.

4. Jongeren en ouderen betalen een hogere premie

Ook dit klopt. Het verschilt wel per verzekeraar. Jongeren en ouderen horen beiden tot risicogroepen en betalen bij een aantal verzekeraars daarom meer premie.

Feit of fabel: vergelijken kost veel tijd

Dit is zeker een fabel! In drie stappen vergelijk je de beste autoverzekeringen. En dat levert je al snel een mooie besparing op!  
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
By

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*