Autopech op vakantie, wie gaat dat betalen?
Autopech op vakantie, wie gaat dat betalen?
Je rijdt midden in Frankrijk. In de auto wordt luidkeels meegezongen met Bohemian Rhapsody. Vakantie! Maar dan, stopt de auto ermee. Je haalt nog net de vluchtstrook. En nu? Wie ga je bellen? En dus ook: wie gaat de kosten voor pechhulp betalen? Heb je eigenlijk wel een goede verzekering?

Voorkomen is beter dan genezen

Hoe cliché het ook klinkt, sommige ongelukken kun je voorkomen. Dus vergeet niet om je auto klaar te maken voor je autovakantie. Check dus vooral ook of je goed verzekerd bent. Zodat je weet waar je naartoe moet bellen mocht je onverhoopt pech krijgen. Maar, (waar) ben je eigenlijk verzekerd voor pechhulp in het buitenland?

1. Je autoverzekering

Jouw auto is natuurlijk op z’n minst verzekerd met een WA-verzekering. Maar dat betekent niet dat je standaard verzekerd bent voor pechhulp in het buitenland. Het is een aanvullende verzekering en deze verschilt per verzekeraar. Even checken dus!

2. Je reisverzekering

Pechhulp kan ook een onderdeel van je reisverzekering zijn. Goed dus om voor je op vakantie gaat naar je zowel je auto- als reisverzekering te kijken. Want je wilt niet dubbel verzekerd zijn. Of erger nog: niet verzekerd.

3. Je autodealer

Heb je een vrij nieuwe auto? Dan kan het zo maar zijn dat je mobiliteits- of doorrijdgarantie hebt. Je krijgt dan gratis pechhulp van je autodealer, ook in het buitenland. De voorwaarden verschillen per merk en garage.

4. Abonnementen

Heb je een abonnement bij de ANWB of Route Mobiel bijvoorbeeld? Dan heb je geen verzekering voor pechhulp in het buitenland nodig. Let wel op dat je abonnement niet alleen binnen Nederland geldt.

5. Losse diensten

Er bestaan ook losse pechhulpdiensten die bereikbaar zijn via een app. Je betaalt niet voor een abonnement, maar per keer dat je hulp nodig hebt. Dit is alleen interessant als je weinig problemen verwacht. Het gaat namelijk om relatief hoge bedragen.


Weet dus voor je op vakantie gaat hoe het zit met je autoverzekering en via welke weg je precies verzekerd bent. Dan weet je ook meteen wie er voor je klaarstaat in geval van nood. We wensen je een fijne (zonder pech) vakantie.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
By

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*