WOZ-waarden openbaar vanaf 1 oktober 2016

WOZ-waarden openbaar vanaf 1 oktober 2016

Met ingang van 1 oktober 2016 kunt u de WOZ-waarden van uw eigen woning en die van andere woningen met elkaar vergelijken. De waarden worden namelijk openbaar. Het doel van het vrijgeven van de WOZ-waarden is de acceptatie en de kwaliteit ervan verhogen.

WOZ-viewer

Vanaf 1 oktober 2016 kan iedereen eenvoudig en laagdrempelig WOZ-waarden opvragen bij één centraal punt. In deze online WOZ-viewer klikt u simpelweg op een plattegrond de woning aan waarvan u de waarde wilt weten of u geeft een adres op. Daarna wordt alleen de WOZ-waarde getoond. De eigenaar, de verkoopprijs en taxatieverslagen zijn allemaal niet beschikbaar. Bovendien is alleen de WOZ-waarde van particuliere woningen te raadplegen en niet die van bedrijfspanden.

Verschillen

Bent u woningbezitter? Dan kunt u nu al via MijnOverheid de WOZ-waarde en het taxatieverslag van uw woning vinden. Hier zijn echter niet de WOZ-waarden van andere panden te zien. De openbaarmaking van de waarden is een samenwerking van het Kadaster met de Waarderingskamer, gemeenten en dienstverleners aan de Landelijke Voorziening WOZ, die het WOZ-loket voorziet van gegevens. De doelstelling van de openbaarmaking is meer inzicht geven in de manier waarop verschillen in woningen resulteren in verschillende WOZ-waarden die door gemeenten worden vastgesteld.
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*