Zes tips: energie besparen doe je op vakantie
Zes tips: energie besparen doe je op vakantie
Je vertrekt bijna en loopt nog een laatste rondje door het huis. Het gas is uit. De ramen zijn dicht. Je hebt alle inbraakpreventietips opgevolgd. En de hamster logeert bij de buren. Alles geregeld zou je denken, maar je kunt nóg meer doen. Namelijk energie besparen.

1. Stop je sluipverbruik

Ook jij hebt stiekem nogal wat sluipverbruikers in huis. Denk aan de oplader van je telefoon. Maar ook bijvoorbeeld aan je televisie en stereo. Het apparaat uitzetten scheelt al. Maar sommige apparaten verbruiken zelfs stroom als ze uit staan. Handig dus om voor je vakantie op zoek te gaan naar deze sluipverbruikers. En de stekker uit het stopcontact te halen. Dit kun je na je vakantie doorzetten natuurlijk.

2. Lang lege de vriezer

Probeer je vriezer voor je vakantie helemaal leeg te maken. Je kunt hem dan uitzetten en ontdooien. Vang het water op en voorkom uitglijders. De deur laat je openstaan om nare geuren te voorkomen.

3. Eet je koelkast leeg

We gaan niet alleen voor een lege vriezer, maar ook voor een lege koelkast. Die kost namelijk onnodig energie als je weg bent. Heb je meteen een goed excuus om je koelkast leeg te eten. Daarna zet je hem uit en laat je de deur openstaan.

4. Zet je boiler uit

Die warme douche pak je lekker op je vakantieadres. Die heb je dus niet nodig. Dat betekent dat de boiler uit kan. De boiler blijft anders water verwarmen voor niets. Zonde!

5. Zet de thermostaat op 15

Als je iets niet kunt vertrouwen dan is het de Nederlandse zomer. Zonde dus als de temperatuur weer eens daalt en jouw verwarming voor niets staat te loeien. Zet voor de zekerheid je thermostaat op 15 graden.

6. Gebruik een tijdschakelaar

Tijd is tenslotte geld. Om inbrekers buiten te houden is wat licht in de duisternis handig. Maar je lampen hoeven natuurlijk niet constant te branden. Met een tijdsschakelaar bespaar je energie (en geld).

Extra vakantiebudget

Niet alleen tijdens je vakantie, maar ook daarna kun je natuurlijk blijven besparen. Check regelmatig je energiecontract. Overstappen van energieleverancier kan je honderen euro’s schelen. Spaar je meteen voor je volgende vakantie. Fijne vakantie!
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
By

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*