Zo maak je van de tuin een verlengstuk van je woning
tuin
Het is volop zomer. De natuur is uitgebarsten in een explosie van groen, we genieten van aangename temperaturen en de zomerse geur van barbecues verspreidt zich door de buurt. Zodra het weer dat toelaat, vinden veel mensen het prettig om zoveel mogelijk buiten te zijn. Dat zie je ook terug in de trends op tuingebied. De woonkamer verplaats zich in de zonnige seizoenen langzaam maar zeker steeds iets verder naar buiten. Hoe zorg je er nou voor dat de grens tussen huis en tuin vervaagt? En hoe zit het dan met de opstal- en inboedelverzekering?

Buiten koken: buitenkeuken en overkapping

Het buitenleven is trendy. De tuin inzetten als verlengstuk, oftewel zoveel mogelijk in de tuin en zo min mogelijk in huis doorbrengen. En dus zoveel mogelijk van wat je in huis doet, in de tuin doen. Om ervoor te zorgen dat je op comfortabele wijze buiten kunt leven, is er eerst vaak wel een investering nodig. Met alleen een mooie tuinset ben je er nog niet. Denk bijvoorbeel daan een buitenkeuken: deze worden dan ook steeds populairder. Het weer in Nederland is soms onvoorspelbaar en koken in de stromende regen is niet iets wat de meeste van ons idealiseren. Een goede oplossing? Zelf een overkapping maken. Niet alleen geeft een overkapping je de perfecte overdekte plek voor je buitenkeuken, het is ook ideaal om een extra loungeplek te creëren. Win-win, want zo’n overkapping is geweldig met heel warm weer én met ‘rotweer’.

Buiten bankhangen op de lounge

Als de warmte eenmaal in het huis zit, is het vaak lastig om je woning weer koel te krijgen. Steeds meer mensen kiezen er dan ook voor om de woonkamer naar buiten te verplaatsen. Loungesets worden steeds comfortabeler en luxer, en de gemiddelde loungebank zou ook binnen helemaal niet gek staan. Zo heb je tegenwoordig heel veel keuze, zoals uit ruime hoekbanken, compleet met poef of hocker, of wanneer je helemaal voor het toppunt van comfort wilt gaan, een groot tuinbed voor de lekkerste dutjes in de buitenlucht. De kussens niet te vergeten, die hebben ook veel invloed op het comfort. Ook wanneer het iets begint af te koelen is er geen reden om je tuinwoonkamer te verlaten, want dan stook je gewoon een gezellig vuurtje op in een vuurschaal. Wie heeft er nog een tv nodig als je ook lekker bij een kampuurtje kunt zitten?

Of zelfs buiten douchen?

Ben je op een tropische zomerdag op zoek naar verkoeling, maar wil je geen lelijke dode plekken in je gazon van een (opblaas)zwembad, en zit je ook niet te wachten op natte voetsporen door je hele huis? Dan is een buitendouche een perfecte manier om op te frissen. Steeds meer mensen kiezen voor een buitendouche, die ze bij voorkeur ergens tussen het groen verbergen om zo die echte connectie met de natuur te kunnen voelen. En om een beetje beschutting te hebben uiteraard. De buitendouche is een perfecte manier om je tuin bij je leefruimte te betrekken in de zomer. En combineer je de buitendouche met een fijne sauna? Dan kun je er ook in de koudere seizoenen gewoon gebruik van blijven maken.

Hoe verzeker je deze spullen?

Buiten aankleden met een heel nieuw interieur heeft ook een financiële kant. Naast dat de aanschaf van nieuwe spullen je (zeer waarschijnlijk) best wat geld kost, heb je natuurlijk ook nieuwe spullen om te verzekeren. Dat hoeft niet, maar kan wel verstandig zijn. Tuinspullen vallen doorgaans onder de inboedelverzekering. Bouw je een tuinhuisje of een schuurtje? Bij schade daaraan doe je een beroep op de opstalverzekering. Het is handig om na zo’n verbouwing of uitbreiding van de inboedel, contact op te nemen met de inboedel- of opstalverzekaar. Controleer wat er onder de dekking valt en of het door de waardestijging verstandig is om het verzekerde bedrag te verhogen. Heb jij de opstal- en inboedelverzekering in één in een woonverzekering? Dan hoef je maar bij één verzekeraar aan te kloppen. 
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
By