Zonnebril verloren reisverzekering

Zonnebril verloren: vergoeding vanuit je reisverzekering

Het kan natuurlijk gebeuren dat je jouw zonnebril kwijtraakt op vakantie. Als je een bril hebt van een tientje is de schade niet zo groot, maar als je net een gloednieuwe merkzonnebril hebt gekocht en misschien zelfs wel op sterkte hebt laten maken, is de schade veel groter. Is het verlies van je zonnebril eigenlijk gedekt op je reisverzekering en hoeveel wordt er vergoed?

zonnebril-verloren-reisverzekering

Bril verloren, wat nu?

Als je jouw bril bent verloren, neem dan contact op met de verzekeraar zodat je een schadeformulier kunt invullen. Als je het aankoopbewijs nog hebt, stuur deze dan mee. Zo weet de verzekeraar zeker dat het geclaimde bedrag juist is.

Denk je dat jouw bril is gestolen?

Doe dan aangifte bij de lokale politie. Je ontvangt dan een proces verbaal. Die dient als bewijs voor de verzekeraar. Stuur een kopie van het proces verbaal mee met het schadeformulier.

Worden de kosten vergoed?

De verzekeraar vergoedt de kosten van de bril als je voorzichtig met je bril bent omgegaan en deze toch kwijt bent geraakt. Laat je hem bijvoorbeeld op het terras liggen en is hij daarna weg, dan worden de kosten niet vergoed. In de polisvoorwaarden kun je lezen hoe jouw verzekeraar hier mee om gaat.

Eigen risico

Als je de verloren bril claimt op je reisverzekering, dan geldt er veelal een eigen risico van 50 of 100 euro. De eerste kosten zal je dus zelf moeten betalen. Kostte de bril 250 euro, dan zal de verzekeraar het verschil betalen. Verzekeraars hanteren maximum vergoedingen die kunnen verschillen van 200 tot 750 euro. Let dus goed op welke verzekeraar je kiest, want de kosten boven de vergoeding die je krijgt, moet je zelf betalen. Dat is zonde bij een bril van 350 euro, waarbij je een maximale vergoeding van 200 euro krijgt en een eigen risico van 100 euro moet betalen.


0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
By

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*