Energie vergelijken
Energie vergelijken
Energie vergelijken
Vind de beste energieleverancier

Energie vergelijken

Bij ons kun je simpel en snel energie vergelijken. Wij geven je een overzicht van een groot aantal energieleveranciers. Zo zie je direct hoeveel jij per jaar kunt besparen op je energierekening. Bij ons kun je niet alleen energie vergelijken, je kunt ook direct een energiecontract afsluiten. Dat scheelt je vaak nog geld ook. Door over te stappen kun je namelijk veel geld besparen én je krijgt vaak zelfs een aantrekkelijke korting. Daarnaast betaal je nooit extra voor onze diensten. Bovendien is overstappen naar een ander energiecontract heel simpel. Een aanvraag doen kost je slechts een paar minuten. Daarna wordt alles voor je geregeld. Dus wil jij besparen? Vergelijk energie in onze energievergelijker.

Energie vergelijken onafhankelijk

Onafhankelijk energie vergelijken doe je bij ons. Wij zijn géén energieleverancier. Daarom weet je dat je bij ons met zekerheid een onafhankelijke energievergelijking krijgt. Het maakt ons immers niet uit voor welke energieleverancier je kiest, wij ontvangen van iedere leverancier dezelfde vergoeding. Het maakt ons wél uit dat jij de beste aanbieding voor jouw situatie vindt. En dat is het energiecontract met de beste combinatie van prijs en kwaliteit.

Energieleveranciers vergelijken

Bij ons kun je onafhankelijk Nederlandse energieleveranciers vergelijken. Door energieleveranciers te vergelijken krijg je een overzicht van een groot aantal energieleveranciers en de energiecontracten die zij aanbieden. Vul je postcode en je (geschatte) energieverbruik per jaar in en zie meteen de scherpste aanbiedingen op jouw adres. Je kunt vervolgens ook heel gemakkelijk twee of drie contracten die voldoen aan jouw persoonlijke voorkeuren tot in detail met elkaar vergelijken. Dit doe je door de energiecontracten die je interessant vindt aan te vinken in de vergelijker, om daarna onderaan de pagina op vergelijk te klikken. Wij maken energie vergelijken makkelijk.

Groene energie vergelijken

Als je energieleveranciers vergelijkt kun je ook aangeven of je grijze of groene stroom wilt ontvangen. Kies je voor groene stroom, dan kies je voor stroom die afkomstig is uit duurzame energiebronnen. In Nederland is de vraag naar groene energie groter dan het aanbod, er is niet genoeg groene energie voor iedereen. Duurzame energie moet daarom ergens anders vandaan komen. Leveranciers kopen dan groencertificaten uit het buitenland waarmee ze hun grijze stroom groenwassen. Je kunt ook kiezen voor ‘Alleen groen uit Nederland’. Groene energie uit Nederland is voor 100% afkomstig uit Nederlandse natuurlijke energiebronnen. Als je deze energie afsluit, weet je zeker dat de leverancier bijdraagt aan het verduurzamen van energieopwekking en geen grijze stroom verkoopt onder de naam groene stroom. Ook al komt het voor dat grijze stroom als groene stroom verkocht wordt, het is goed om groene stroom af te sluiten. Hoe hoger de vraag naar groene energie, hoe hoger de druk in Nederland om ook echt groene energie op te wekken. energie vergelijken

Energieprijzen vergelijken

Energieprijzen vergelijken bespaart je onnodige hoge kosten op je energierekening. Door vraag en aanbod op de energiemarkt, veranderen de energieprijzen dagelijks. Het is dus mogelijk dat jouw energiecontract na een bepaalde periode niet langer het voordeligste is voor jou. Ga energieprijzen vergelijken en bespaar gemiddeld €201,35 per jaar.

Energietarieven

Als je een energiecontract afsluit, maak je de keuze tussen twee soorten energietarieven: vast of variabel. Vaste tarieven liggen vast voor de looptijd van je contract. De prijs die jij betaalt voor je energie staat vast. Als je kiest voor een variabel tarief, weet je niet hoeveel je over een half jaar gaat betalen. De energietarieven veranderen namelijk een aantal keer per jaar. Zakken de tarieven voor energie, dan ga je minder betalen. Stijgen de tarieven voor energie, dan ga je meer betalen. Over het algemeen is een éénjarig contract met vaste tarieven het voordeligst. Het hele jaar betaal je dan een vaste prijs voor gas en stroom. Vaak ontvang je ook een welkomstkorting. Na dat jaar kun je weer overstappen naar een nieuw voordelig contract, met wederom een welkomstkorting.

Netbeheerder

Je netbeheerder kies je, in tegenstelling tot de energieleverancier, niet zelf. Welke netbeheerder je hebt hangt af van de regio waarin je woont. De netbeheerder zorgt via een energietransportnetwerk voor energie en gas bij jou thuis. Ook zorgt de netbeheerder voor het onderhoud van het elektriciteits- en gasnetwerk. De netbeheerder rekent kosten voor het gebruik van het energienetwerk. Dit zijn de netbeheerkosten. Deze kosten betaal jij aan je energieleverancier. Je leverancier draagt de kosten dan af aan je netbeheerder. Hoeveel je aan netbeheerkosten betaalt, kun je zien in de energievergelijker onder kostenspecificatie. Daar zie je de kosten voor de levering van stroom en gas apart.

Welkomstkorting

Overstappen naar een ander energiecontract kan je een mooie besparing opleveren. Leveranciers hebben bij ons altijd scherpe acties voor nieuwe klanten. Door deze energie-aanbiedingen én exclusieve acties die wij voor jou regelen, ben je bij ons altijd goedkoop uit. Vaak goedkoper dan wanneer je je energiecontract direct bij de leverancier afsluit. Niet alleen de laagste tarieven zorgen voor een gunstig energiecontract. Ook een flinke welkomstkorting kan ervoor zorgen dat jij flink bespaart. Via ons krijg je bij het afsluiten van een nieuw energiecontract namelijk vaak een welkomstkorting. Deze korting verschilt dagelijks, omdat leveranciers met elkaar concurreren. Daarom is het altijd verstandig om de energiecontracten goed te vergelijken, zodat jij de hoogste korting krijgt. Als je elk jaar overstapt, kun je dus ook elk jaar een welkomstkorting krijgen en zo flink wat euro’s besparen. Dat maakt overstappen extra aantrekkelijk.

Vergelijk energie

Energie vergelijk je gemakkelijk via ons. Energie vergelijken begint met het invullen van je gegevens. We hebben de volgende gegevens nodig als we energie voor je vergelijken:
  • Het aantal personen óf het stroom- en gasverbruik in jouw huishouden
  • Jouw postcode en huisnummer
  • Je huidige energieleverancier (als je die hebt)
We hebben deze gegevens nodig om de kosten te berekenen voor een nieuw energiecontract. De kosten per energiecontract verschillen namelijk per huishouden én woonplaats.

Resultatenoverzicht

Vervolgens krijg je een resultatenoverzicht. De energieleverancier met de laagste verwachte jaarkosten, staat bovenaan. In het venster aan de linkerkant van de pagina kun je de resultaten filteren op looptijd van het contract, vast of variabel tarief en het soort stroom, grijs of groen, dat je wilt ontvangen.

Vergelijk je top 3

Heb je een aantal contracten dat je interessant vindt en wil je weten wat de verschillen zijn tussen de producten? Dan kun je deze energiecontracten ook weer met elkaar vergelijken. Je kunt maximaal 3 aanbiedingen vergelijken. Dit doe je door ‘Vergelijk’ aan te vinken bij de contracten die je wilt vergelijken. Daarna klik je op de blauwe knop ‘Vergelijk’ onderaan de pagina. Je krijgt dan een uitgebreid overzicht te zien van de productspecificaties van deze contracten, zoals het soort stroom dat je ontvangt, de kosten per kWh en m3, de energietarieven en de welkomstkorting.

Aanvragen

Heb je energie vergeleken en een keuze gemaakt? Klik dan op ‘Aanvragen’. Wij sturen de aanvraag door en zorgen dat je nieuwe leverancier jouw aanmelding verwerkt. Ben je nog niet helemaal zeker over je keuze en wil je er nog even over nadenken? Geen probleem. Je kunt de aanbieding naar je e-mailadres laten sturen zodat je deze later kunt bekijken en kunt aanvragen. Mocht je na je overstap toch niet tevreden zijn, dan kun je de aanvraag binnen 14 dagen alsnog annuleren. Wel zo’n prettig idee!

Energiecontract opzeggen

Als je bij ons overstapt, zorgt de nieuwe leverancier voor de opzegging van je huidige contract. Je hoeft na het aanvragen van het nieuwe energiecontract dus niets meer te doen. Als je een contract hebt voor onbepaalde tijd, kun je overstappen wanneer je wilt. Heb je een contract voor bepaalde tijd, kijk dan naar de einddatum van je contract. Ligt deze binnen nu en 2 maanden? Dan kun je altijd zonder problemen overstappen. Loopt je contract nog langer door? Neem dan even contact met ons op, dan kunnen we je persoonlijk adviseren wanneer je het beste kunt overstappen. Als je te vroeg overstapt, kun je namelijk een boete krijgen van de leverancier. Wij helpen je graag uit te zoeken hoe dit bij jou zit.

Verhuizen

Als je gaat verhuizen, kun je ervoor kiezen om een nieuw energiecontract af te sluiten of je kunt je huidige contract meeverhuizen. Wil je overstappen naar een leverancier met de goedkoopste energie en heb je wel nog een energiecontract lopen op je oude adres? Dan dien je zelf je oude energiecontract op te zeggen.

Wij helpen je graag

We zijn onafhankelijk. We helpen je aan een energiecontract met de beste prijs op basis van je wensen. We krijgen een vergoeding van leveranciers, maar deze vergoeding heeft nooit effect op ons aanbod. Heb je een vraag over je energiecontract? Onze adviseurs staan voor je klaar. Meer over ons weten?
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes