Energiecontract

energiecontract

Energiecontract

Sta je op het punt om je energie te vergelijken? Heel slim! Met een overstap naar een andere energieleverancier kun je namelijk een hoop geld besparen. En natuurlijk kies je het liefst voor het meest voordelige energiecontract. Maar hoe weet je nou zeker welk contract het best bij jou past?

Een welkomstpremie

Bij een overstap naar een andere energieleverancier krijg je vaak een eenmalige korting: de welkomstpremie. Deze korting is vaak één van de redens om elk jaar weer over te stappen. Wat houdt deze welkomstpremie precies in? Dit is een bedrag dat je uitgekeerd krijgt aan het einde van je energiecontract. Je kunt hier alleen van profiteren als je het contract niet voortijdig beëindigd. Daarnaast stellen veel energieleveranciers ook de eis dat je betaalt per automatische incasso en dat je geen betalingsachterstand oploopt. Check altijd goed welke voorwaarden de leverancier hanteert voor het uitkeren van de welkomstpremie.

Kijk ook naar je verbruik

Hoe voordelig is deze welkomstkorting? Dat is afhankelijk van je energieverbruik. Wanneer je veel stroom en gas verbruikt is een welkomstkorting vaak minder voordelig. Het is dan meestal verstandiger om te kiezen voor een contract met lage energieprijzen. Met deze lage tarieven kun je de maandlasten laag houden. Verbruik je juist weinig stroom en gas? Dan kun je in de meeste gevallen beter kiezen voor een aantrekkelijke welkomstkorting.

Welk energiecontract kies jij?

Je bent klaar om je energie te vergelijken. In de energievergelijker vul je alle gegevens in en je maakt een vergelijking. Vervolgens krijg je een keurig overzicht van alle energiecontracten. De kosten per jaar, de (eventuele) welkomstkorting en de besparing. Hoe kies je nou het meest voordelige contract? Kijk bij deze keuze naar de verwachte jaarkosten. Deze kosten zijn opgebouwd uit de gas- en stroomtarieven, belastingen en netwerkkosten. De welkomstkorting is in dit bedrag verrekend. Oftewel alle kosten zijn hierin meegenomen. Tip: de jaarkosten kun je niet zomaar door 12 delen om je termijnbedrag te berekenen, want dan neem je de welkomstkorting ook mee in het maandbedrag en deze korting krijg je pas aan het einde van het contract terug.

De besparing berekenen we op basis van modelcontracten. Vaak is dit het contract dat je krijgt als je bij je huidige energieleverancier blijft en je contract automatisch wordt verlengd. Belangrijk om te vermelden: bij een vergelijking worden de contracten getoond die wij op dat moment aanbieden. Deze aanbiedingen en kortingen kunnen elk moment wijzigen.

Bespaar honderden euro’s

Benieuwd hoeveel jij kunt besparen op je energierekening? Ga energie vergelijken. Via ons vergelijk je eenvoudig een groot aantal energieleveranciers en stap je zorgeloos over. De nieuwe leverancier zal het oude energiecontract voor je opzeggen bij je oude energieleverancier. Je bespaart er al snel honderden euro’s mee.

Wij helpen je graag verder

Heb je nog vragen of wil je advies? Onze energie-experts helpen je graag verder bij het vinden van een voordelige energiecontract voor jou. Elke werkdag staan voor je klaar en zijn ze. Neem contact op.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes