Spoedaanvraag energie

spoedaanvraag energie

Spoedaanvraag energie

Je gaat verhuizen en je hebt nog geen energiecontract op je nieuwe adres. Geen zorgen, je komt nooit zomaar zonder energie te zitten. Meestal is een spoedaanvraag voor een energiecontract niet eens nodig én is het alleen maar zonde van de extra kosten. Wanneer moet je wel een spoedvraag doen? Dat leggen wij je uit.

Goed moment om te vergelijken

Je hebt net de sleutels van je nieuwe woning gekregen. Loopt er nog een contract voor bepaalde tijd op je huidige adres? Dan kun je dit contract meeverhuizen naar je nieuwe adres. Maar een verhuizing is een goed moment om weer eens je energiecontract te vergelijken. Is dit nog wel de beste deal voor jou? Of past een ander contract beter bij je? Maak even een vergelijking met je nieuwe gegevens. Wil je overstappen en loopt er nog een energiecontract op je oude adres? Dan moet je dit contract zelf opzeggen bij een verhuizing. Sluit je een energiecontract af via ons? Wij bevestigen je aanvraag direct en sturen je order door naar je nieuwe energieleverancier. Binnen veertien dagen krijg je de contractbevestiging van de leverancier. Daarin zullen zij ook de startdatum van je nieuwe contract naar jou bevestigen. Heb je de sleutels voor de ingangsdatum van het contract al? Geen probleem. Je komt nooit zomaar zonder stroom of gas te zitten.

Geen energie op je nieuwe adres?

Vaak is er nog gewoon energie op je nieuwe adres. De energie wordt geleverd door de netbeheerder en zij sluiten je niet zomaar direct af van het energienet. Dus ook niet gelijk als de oude bewoner de woning heeft verlaten. Heb je voor een korte periode geen energiecontract? Dan ontvang je nog gewoon energie van de netbeheerder. Die energie krijg je natuurlijk niet gratis. Deze kosten worden later door je nieuwe leverancier bij je in rekening gebracht.

Heeft de woning voordat jij erin ging voor een langere tijd leeggestaan? Dan is het belangrijk dat je checkt of het adres is afgesloten van energie of dat er brieven van de netbeheerder liggen. In deze gevallen kun je direct contact met je netbeheerder opnemen en deze kan je dan verder helpen.

Afsluiten van energie

Is er voor een langere periode geen energieleverancier aangemeld op je nieuwe adres? Dan kan je netbeheerder je afsluiten van het energienet, dit doen ze niet direct. Laat het dus niet zo ver komen. De netbeheerder zal je eerst per post op de hoogte brengen dat er geen energieleverancier is aangemeld op je adres. Onderneem je dan geen actie, dan krijg je nog een brief van de netbeheerder. Hierin stellen zij een termijn waarin zij een nieuwe aanmelding willen ontvangen van een nieuwe energieleverancier. Als de netbeheerder een termijn stelt dan is het verstandig om een spoedaanvraag te doen.

Heb je nog steeds geen leverancier? Dan ontvang je een derde brief van de netbeheerder met een datum waarin zij aangeven wanneer ze langskomen om je af te sluiten. Dit kan tot hoge kosten leiden en deze zijn voor eigen rekening. Zorg er dus voor dat het niet zo ver komt en sluit een energiecontract af.

Wanneer is een spoedaanvraag nodig

Stelt je netbeheerder een termijn waarbinnen de nieuwe leverancier bekend moet zijn, dan is het verstandiger om een spoedaanvraag te doen. Voor een spoedaanvraag moet je rechtstreeks contact opnemen met een energieleverancier. Geef bij de leverancier aan dat het om een spoedaanvraag gaat en vraag of ze de aanmelding zo snel mogelijk door kunnen geven aan je netbeheerder om eventuele afsluiting te voorkomen.

Extra kosten spoedaanvraag

Een spoedaanvraag doe je direct bij een leverancier. Hierdoor kun je geen gebruikmaken van exclusieve energie-aanbiedingen. Daarom is het zonde om een spoedaanvraag te doen wanneer het niet nodig is, want dan maak je extra kosten. Twijfel je nog of een spoedaanvraag nodig is of wil je advies bij je aanvraag? Neem gerust contact op met een van onze energie-experts.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes