Essent

Essent levert zowel aan zakelijke als particuliere afnemers elektriciteit en gas. Wil je meer weten over deze energieleverancier? Kom erachter of Essent bij je past. Hier vind je meer informatie over Essent.

essent

Geschiedenis Essent

Essent is opgericht in 1999 door een fusie van PNEM/MEGA en EDON. Sinds 2016 is Essent onderdeel van innogy Group. Een van de grootste energieconcerns van Europa. Deze naam is ontstaan uit de termen innovatie, energie en technologie.

Essent Groene stoom

Essent is al sinds 1995 één van de grootste leveranciers van groene stroom van Nederland. De groene stroom wordt sinds 2015 grotendeels opgewekt uit Europese bronnen, zoals Scandinavische waterkracht. Voor een kleine meerprijs kunnen klanten van Essent kiezen voor een energiecontract met groene stroom, opgewekt in Nederland.

Essent tarieven

Zelf je energietarieven uitrekenen is een behoorlijke klus. En die energie willen wij jou besparen. Wil je weten met welke energieprijzen je te maken krijgt als je overstapt naar Essent? Maak dan gebruik van onze energievergelijker. Zo zie je in één overzicht de energieprijzen van Essent. Daarnaast kun je gemakkelijk de energietarieven van Essent vergelijken met die van andere energieleveranciers. Wel zo makkelijk.

Essent aanbieding

Naast de standaard energiecontracten, biedt Essent vaak ook nog voordelige actiecontracten aan via onze energievergelijker.

Essent vergelijken

Energieleveranciers willen zo goed mogelijk scoren in de energievergelijker. Daarom geven zij regelmatig extra kortingen op hun contracten. Vergelijken kan jou dus veel geld besparen.

Overstappen van of naar Essent

Overstappen naar Essent is binnen een paar minuten geregeld. Vergelijk de energieleveranciers in onze vergelijker en kies een energiecontract dat bij je past. Gemakkelijk overstappen in drie stappen:
  • Vul in de vergelijker je verbruiksgegevens in en klik op ‘Nu vergelijken’
  • Kies een energiecontract van een energieleverancier die bij jou past en klik op ‘Aanvragen’
  • Vul alle gegevens in en klik op ‘Bevestig je aanvraag’.
Binnen een paar minuten vergelijk je energie én ontvang je een aanvraagbevestiging van ons. Binnen twee weken ontvang je een bevestiging van je nieuwe energieleverancier. Deze zegt ook het contract met je oude energieleverancier op. Hierna heb je 14 dagen bedenktijd.

Essent verhuizen

Klant van Essent en ga je verhuizen? Dat is een goed moment om te kijken of jouw huidige energiecontract nog wel bij je past. Wil je klant blijven bij Essent? Geef dan uiterlijk één dag voor de sleuteloverdracht je verhuizing door. Kies je ervoor om over te stappen naar een andere energieleverancier? Dan moet je zelf contact opnemen met Essent. Essent Retail Energie B.V. Willemsplein 4 5211AK ‘s-Hertogenbosch

Essent opzeggen

Stap je via ons over naar een nieuwe energieleverancier? Dan is opzeggen niet nodig. De nieuwe leverancier zegt het contract bij Essent voor je op. Alleen in het geval van een verhuizing moet je zelf contact opnemen met Essent.

Essent zakelijk

Essent is een energieleverancier die ook zakelijk energiecontracten aanbiedt. Elke ondernemer die ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel, komt voor zakelijke energie in aanmerking. De voorwaarden hiervoor zijn dat de capaciteit van je aansluiting:
  • voor gas kleiner is dan 40m³ per uur
  • voor elektriciteit maximaal 3 x 80 ampère is
Indien de capaciteit voor je aansluitingen groter zijn, kom je in aanmerking voor een grootzakelijk energiecontract. Voor vragen hierover kun je contact opnemen met onze klantenservice.

Essent storing

Heb je last van een storing? Neem dan contact op met het Nationale storingsnummer Gas en Stroom via 0800 9009. Je kunt ze 24 uur per dag bereiken. Zij geven je melding gelijk door aan je lokale netbeheerder, zodat zij het direct kunnen oppakken.

Mijn Essent

Via mijn Essent kun je online je energiezaken regelen.

Essent contact

Essent kun je op werkdagen van 8.00 – 18.00 uur en op zaterdag van 9.00 – 13.00 op:
  • 0900 1550
Mail je liever? Vul dan het contactformulier in op de website.
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes