Nuon

Nuon is energieleverancier van 2 miljoen mensen. De energieleverancier levert gas en stroom aan zowel de zakelijke als particuliere markt. Nuon heet vanaf 1 januari 2020 Vattenfall.

nuon

Nuon energie

Nuon heeft een ontstaansgeschiedenis die teruggaat tot 1845. In 1994 kreeg de energieleverancier zijn huidige naam na een fusie tussen PGEM en PEB. Momenteel behoort Nuon tot de grootste energieleveranciers van Nederland.

Nuon en Vattenfall

In 2009 is Nuon Energy onderdeel geworden van Vattenfall. Dat is een van de grootste internationale energieproducten van Europa. In oktober 2018 kondigde Nuon aan over te gaan op de naam Vattenfall. Om iedereen te laten wennen de naam, werden de namen Nuon en Vattenfall eerst nog naast elkaar gebruikt. Sinds 1 januari 2020 heet Nuon officieel Vattenfall.

Nuon duurzaam

Nuon is een energieleverancier die investeert in duurzame energie. Door zelf energie uit duurzame energiebronnen op te wekken, levert Nuon een bijdrage aan het terugdringen van de CO2-uitstoot.

Nuon tarieven

Zelf je energietarieven uitrekenen is een behoorlijke klus. En die energie willen wij jou besparen. Wil je weten welke energieprijzen je kunt verwachten als je overstapt naar Nuon? Maak dan gebruik van onze energievergelijker. Zo zie je in één overzicht de energieprijzen van Nuon. Daarnaast kun je gemakkelijk de energietarieven van Nuon vergelijken met die van andere energieleveranciers. Wel zo makkelijk.

Nuon aanbieding

Naast de standaard energiecontracten, biedt Nuon vaak ook nog voordelige actiecontracten aan via onze energievergelijker.

Nuon vergelijken

Energieleveranciers willen zo goed mogelijk scoren in de vergelijker. Daarom geven zij regelmatig extra kortingen op hun contracten. Energie vergelijken kan jou dus veel geld besparen!

Nuon overstappen

Overstappen naar Nuon is binnen een paar minuten geregeld. Vergelijk de energieleveranciers in onze energievergelijker en kies een energiecontract dat bij je past.
  • Vul in de vergelijker je verbruiksgegevens in en klik op ‘Nu vergelijken’
  • Kies een energiecontract van een energieleverancier die bij jou past en klik op ‘Aanvragen’
  • Vul alle gegevens in en klik op ‘Bevestig je aanvraag’.
Binnen een paar minuten ontvang je een aanvraagbevestiging van ons. Binnen twee weken ontvang je een bevestiging van je nieuwe energieleverancier. Deze zegt ook het contract met je oude energieleverancier op. Hierna heb je 14 dagen bedenktijd.

Nuon verhuizen

Ben je al klant van Nuon en van plan om binnenkort te verhuizen? Dat is een goed moment om te kijken of je contract bij Nuon nog bij je past. Wil je klant blijven bij de energieleverancier? Geef dit dan twee weken voor de sleuteloverdracht door via Mijn Nuon. Kies je ervoor om bij je verhuizing over te stappen? Dan moet je Nuon zelf opzeggen. Dit kan schriftelijk via: Nuon Postbus 41920 1009 DC Amsterdam

Nuon opzeggen

Stap je via ons over naar een nieuwe energieleverancier? Dan is opzeggen niet nodig. De nieuwe leverancier zegt het contract bij Nuon voor je op. Alleen in het geval van een verhuizing moet je zelf contact opnemen met Nuon.

Nuon zakelijk

Nuon is een energieleverancier die ook zakelijk energiecontracten aanbiedt. Wij vertellen je hier meer over. Elke ondernemer die ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel, komt voor zakelijke energie in aanmerking. De voorwaarden hiervoor zijn dat de capaciteit van je aansluiting:
    • voor gas kleiner is dan 40m³ per uur
    • voor elektriciteit maximaal 3 x 80 ampère is
Indien de capaciteit voor je aansluitingen groter zijn, kom je in aanmerking voor een grootzakelijk energiecontract. Voor vragen hierover kun je contact opnemen met onze klantenservice.

Nuon storing

Heb je last van een storing? Neem dan contact op met het Nationale storingsnummer Gas en Stroom via 0800 9009. Je kunt ze 24 uur per dag bereiken. Zij geven je melding gelijk door aan je lokale netbeheerder, zodat zij het direct kunnen oppakken.

Mijn Nuon

Via Mijn Nuon kun je al je energiezaken online regelen.

Nuon contact

Nuon is bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 18.00 uur op:
  • 0900 0808
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes