Let op!

Het is niet meer mogelijk om geld te lenen via Hoyhoy. Wij raden je geld lenen via Pricewise aan.

De informatie op de pagina waarop je je nu bevindt, is mogelijk niet meer up-to-date.Geld lenen

Wil je geld lenen? Dan wil je natuurlijk een lening met de laagste rente en de beste voorwaarden. Wij helpen jou om een passende lening te vinden. Daarom vergelijken wij de leningen van vijftien verschillende aanbieders op rente en voorwaarden. Zo vind jij een lening die goed past bij jouw wensen en situatie.

Geld lenen: hoe werkt het?

Wil je een auto kopen of je huis verbouwen? In onze vergelijker vind je een passende lening voor jouw situatie. We vragen je om een aantal gegevens in te vullen en op basis daarvan zoeken wij een passende lening voor je. Heb je gevonden wat je zocht? Dan kun je de lening aanvragen. Voordat je een lening kunt afsluiten, moet je eerst weten of jij een BKR-registratie hebt. Geld lenen met een BKR-registratie is namelijk iets ingewikkelder. De BKR-registratie betekent dat je een betalingsachterstand hebt en een aantal kredietverstrekker zal jouw leningaanvraag dan niet accepteren.

Leningen vergelijken

Leningen kun je bij heel veel aanbieders afsluiten. Maar de rente en voorwaarden zijn overal anders. Vaak kun je bij een andere aanbieder goedkoper en beter uit zijn. Wij helpen je de leningen te vergelijken, zodat jij kunt beslissen welke lening je wilt afsluiten. Ook als je al een lening hebt, kun je vaak goedkoper uit zijn door de lening over te sluiten naar een lening met een lager rentepercentage

Soorten leningen

Wij zijn volledig onafhankelijk en werken niet in het voordeel van een of meerdere partijen. We zijn ook geen onderdeel van een financiële instelling. Daarom tonen wij eerlijk de producten die aan jouw wensen voldoen. Ook als je deze niet via ons kunt afsluiten. Via ons kun je twee verschillende soorten leningen vergelijken. Je kunt een persoonlijke lening of een doorlopend krediet afsluiten.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is een lening waarbij je een bedrag leent, dat je vervolgens over een vooraf vastgestelde periode afbetaalt. Deze lening past bij jou als je voor één keer een bepaald bedrag nodig hebt, bijvoorbeeld als je een auto wilt kopen. De rente en de looptijd van een persoonlijke lening staan vast. Je weet dus van tevoren precies waar je aan toe bent.

Doorlopend krediet

Als je voor langere tijd extra geld nodig hebt en je weet niet precies hoeveel, dan kun je kiezen voor een doorlopend krediet. Dit is een flexibele lening, waarbij je geld kunt opnemen en aflossen wanneer je maar wilt. Je betaalt alleen rente over het bedrag dat je opneemt. De rente en looptijd van een lopend krediet kunnen variëren.

Verantwoord geld lenen

Een lening afsluiten doe je niet zomaar. Vaak zit je voor langere tijd aan een lening vast, dus is het goed om zo verantwoord mogelijk te lenen. Wij geven je tips over hoe je verstandig kunt lenen.

Tips voor verantwoord geld lenen

Er zijn een aantal dingen waar je goed over moet nadenken voordat je geld leent:

  • Bedrag: Bedenk van tevoren welk bedrag je precies nodig hebt en bekijk hoeveel jij kunt lenen. Het is verstandig om maximaal het bedrag te lenen wat je ook nog kunt terugbetalen als je nog maar 70% van je huidige inkomen zou hebben te besteden.
  • Soort lening: Heb je eenmalig een bedrag nodig voor het aanschaffen van bijvoorbeeld een auto? Kies dan voor een persoonlijke lening. Heb je voor langere tijd nodig, en weet je nog niet precies hoeveel? Dan kun je kiezen voor een doorlopend krediet.
  • Rente: Geld lenen kost geld. Over elke lening betaal je een percentage aan rente. Kijk dus van tevoren hoeveel de totale kosten van de lening zullen zijn. Ook kunnen de rentepercentages per aanbieder verschillen. Daarom is het altijd verstandig om leningen te vergelijken.
  • Risico’s: Met een lening zit je vast aan een contract met de kredietverstrekker van jouw lening. Je moet je dus houden aan de voorwaarden en afspraken die in het contract staan. Wees daarom zeker dat je hier altijd aan kunt voldoen, ook als je situatie of inkomen verandert. Kijk ook van tevoren goed naar de voorwaarden die op de lening van toepassing zijn.

Lening oversluiten

Heb je al een of meerdere leningen lopen? Dan kan het verstandig zijn om je lening(en) over te sluiten. Op die manier kun je profiteren van een lagere rente en dus minder kosten in totaal.

Hoeveel kun je lenen?

Hoeveel kan ik lenen?’, vraag je je waarschijnlijk af. Dat hangt af van je persoonlijke situatie. Vul de vergelijker in en je ziet direct bij welke aanbieders jij een lening kunt aanvragen.

Tarieven

De rente voor een lening kan per aanbieder verschillen. Daarom zetten we hier de minimale en maximale rentes voor je op een rij, gevolgd door een voorbeeld.

Tarieven persoonlijke lening

De rente voor een persoonlijke lening kan variëren van 4,1% tot 11,15%, afhankelijk van de aanbieder en de looptijd van de lening.

Leenbedrag€ 2.500€ 25.000€ 50.000
Minimale rente5,90%4,10%4,10%
Maximale rente11,15%8,50%8,50%
Minimaal aantal maanden121212
Maximaal aantal maanden120120120

Voorbeeld kosten persoonlijke lening

In dit voorbeeld gaan we uit van een looptijd van 60 maanden. Je kunt ook kiezen voor een looptijd van minimaal 12 maanden tot maximaal 120 maanden.

Leenbedrag€ 2.500€ 25.000€ 50.000
Rente5,9%4,1%4,1%
Looptijd (maanden)606060
Totale leenbedrag€ 2.882,25€ 27.641,65€ 55.283,30

Tarieven doorlopend krediet

De rente voor een doorlopend krediet kan variëren van 4,4% tot 12,2%, afhankelijk van de aanbieder en de looptijd van het doorlopende krediet.

Leenbedrag€ 2.500€ 25.000€ 50.000
Minimale rente5,9%4,4%4,4%
Maximale rente12,2%8,5%8,5%
Minimaal aantal maanden111
Maximaal aantal maanden120120120

Voorbeeld kosten doorlopend krediet

In dit voorbeeld gaan we er vanuit dat de rente niet tussentijds wijzigt. De rente kan altijd veranderen gedurende de looptijd van je doorlopend krediet, waardoor het lastig is om van tevoren te weten hoeveel de lening je in totaal gaat kosten.

Leenbedrag€ 2.500€ 25.000€ 50.000
Rente5,9%4,4%4,4%
Looptijd (maanden)585656
Totale leenbedrag€ 2.876,29€ 27.667,55€ 55.335,09

 

Meer weten over leningen vergelijken?

Wij vergelijken alle leningen voor je. Daarnaast geven we je graag extra informatie over geld lenen en leningen. Wil je zeker weten dat je niet meer leent dan mogelijk is in jouw situatie? Op basis van jouw gegevens kijken wij hoeveel je kunt lenen en bij welke aanbieder. Heb je vragen? Onze klantenservice staat altijd voor je klaar om je te helpen en een passende lening voor je te vinden of jouw advies te geven.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes