Auto financieren

Auto financieren

Tijd voor een nieuwe auto? Het is een grote uitgave als je die in één keer moet betalen. Lastig om de auto te financieren. Gelukkig kun je een lening afsluiten om je auto te financieren. Dat is niet iets wat je elke dag doet. Wat zijn de voor- en nadelen, welk soort lening heb je nodig, en welk bedrag kun je lenen? Dat lees je op deze pagina.

Voordelen lening auto

Het heeft verschillende voordelen om een lening af te sluiten om je auto te financieren:

  • Je wordt eigenaar van de auto
  • Als je de auto verkoopt, is de restwaarde van jou
  • Je kunt afdingen op de prijs, omdat je in één keer betaalt
  • Het is voordeliger dan leasen

Nadelen lening auto

Een lening afsluiten voor je auto heeft ook nadelen:

  • Vanwege de rente over de lening betaal je uiteindelijk meer dan de koopprijs
  • Je sluit een lening af, waardoor je extra maandelijkse kosten hebt

Soorten autoleningen

Bij hoyhoy kun je twee soorten leningen afsluiten om je auto mee te financieren: een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Voor de financiering van je auto is een persoonlijke lening het meest geschikt. Met deze lening leen je eenmalig een bedrag dat je op je bankrekening gestort krijgt. De rente en looptijd staan vast. Met deze lening weet je van tevoren precies waar je aan toe bent en houd je overzicht over de uitgaven.

Een andere manier om je auto te financieren is met een doorlopend krediet. Met een doorlopend krediet kun je geld opnemen wanneer je wilt, tot een maximaal afgesproken bedrag. De rente en looptijd van een doorlopend krediet zijn echter variabel. Voor een eenmalige aankoop zoals een auto is een persoonlijke lening daarom geschikter.

Leenbedrag

Je vraagt je misschien af: hoeveel kan ik lenen? Via hoyhoy kun je minimaal 5.000 euro en maximaal 150.000 euro lenen. Wil je een bedrag boven de 75.000 lenen, dan moet je twee offertes aanvragen. Hoeveel jij precies kunt lenen, hangt af van je persoonlijke situatie. Er wordt onder andere gekeken naar je inkomen en woonsituatie.

Vragen over auto financieren

Wil je een lening afsluiten om je auto mee te financieren, maar heb je nog vragen? Bel dan onze klantenservice. Wij helpen je bij het kiezen van de juiste lening, zodat het geld lenen zo goedkoop mogelijk is.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes