Auto financieren

Let op!

Het is niet meer mogelijk om geld te lenen via Hoyhoy. Wij raden je geld lenen via Pricewise aan.

De informatie op de pagina waarop je je nu bevindt, is mogelijk niet meer up-to-date. Wil je meer weten over het financieren van een auto? Kijk dan op deze pagina van Pricewise: auto financieren.Auto financieren

Een auto financieren is een grote uitgave als je die in één keer moet betalen. Gelukkig kun je een lening afsluiten om je auto te financieren. Dat is niet iets wat je elke dag doet. Wat zijn de voor- en nadelen, welk soort autolening heb je nodig en welk bedrag kun je lenen? Dat lees je op deze pagina.

auto financieren

Geld lenen voor auto

Geld lenen voor je auto is mogelijk. Bij ons kun je twee soorten leningen afsluiten om je auto mee te financieren: een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Voor de financiering van je auto is een persoonlijke lening het meest geschikt. Met deze lening leen je eenmalig een bedrag dat je op je bankrekening gestort krijgt. De rente en looptijd staan vast. Met deze lening weet je van tevoren precies waar je aan toe bent en houd je overzicht over de uitgaven. Een andere manier om je auto te financieren is met een doorlopend krediet. Met een doorlopend krediet kun je geld opnemen wanneer je wilt, tot een maximaal afgesproken bedrag. De rente en looptijd van een doorlopend krediet zijn echter variabel. Voor een eenmalige aankoop zoals een auto is een persoonlijke lening daarom geschikter. Én voordeliger.

Autofinanciering

Je kunt een autofinanciering op verschillende manieren doen. Het is af te raden om de auto te financieren door een lening bij een autodealer af te sluiten. De auto is pas ná de afbetaling helemaal van jou, de rente is hoger dan bij een andere lening, de looptijd is waarschijnlijk langer en je kunt niet tussentijds aflossen. Een gewone lening is om deze redenen al snel voordeliger.

Financiering auto

Als je besluit om je auto te financieren met een lening is het van belang dat je ook een goede autoverzekering afsluit voor je auto. Met een all-risk-verzekering verzeker je jezelf ervan dat je geen lening afbetaalt terwijl je auto total loss is. De afbetaling van de lening gaat namelijk gewoon door. Met een goede verzekering zorg je ervoor dat schade aan je eigen auto gedekt is. Wel zo  verstandig als je een nieuwe auto aanschaft.

Autolening

Net zoals elke andere lening zitten er voor- en nadelen aan en autolening. We hebben de voor- en nadelen van een autolening voor je op eern rijtje gezet:

Voordelen lening auto

Een autolening heeft verschillende voordelen:

  • Je wordt meteen eigenaar van de auto.
  • Als je de auto verkoopt, is de restwaarde van jou.
  • Je kunt afdingen op de prijs, omdat je de auto in één keer betaalt.
  • Een autolening is voordeliger dan leasen.

Nadelen lening auto

Een autolening heeft ook nadelen:

  • Vanwege de rente over de lening betaal je uiteindelijk meer dan de koopprijs.
  • Je sluit een lening af, waardoor je extra maandelijkse kosten hebt.

Leenbedrag auto

Je vraagt je misschien af: hoeveel kan ik lenen? Bij ons doe je een leningaanvraag van minimaal € 2.500,- en maximaal € 75.000,-. Hoeveel jij precies kunt lenen, hangt af van je persoonlijke situatie. Er wordt onder andere gekeken naar je inkomen en woonsituatie. Als je een aanvraag doet, betekent dat niet meteen dat deze goedgekeurd wordt. Koop dus pas een auto, als je zeker weet dat je lening goedgekeurd is en als je zeker weet dat je de auto ook daadwerkelijk kunt betalen.

Vragen over auto financieren?

Wil je een lening afsluiten om je auto mee te financieren, maar heb je nog vragen? Bel dan onze klantenservice. Wij helpen je bij het kiezen van de juiste lening, zodat jij weet hoe je goedkoop leent. Jij wilt besparen toch?

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes