BKR-registratie opvragen

Let op!

Het is niet meer mogelijk om geld te lenen via Hoyhoy. Wij raden je geld lenen via Pricewise aan.

De informatie op de pagina waarop je je nu bevindt, is mogelijk niet meer up-to-date. Wil je meer weten over het opvragen van je BKR-registratie? Kijk dan op deze pagina van Pricewise: BKR-registratie controleren.BKR-registratie opvragen

Als je een lening aanvraagt, kijkt de aanbieder altijd of je geregistreerd staat bij het Bureau Kredietregistratie (BKR). Heb je een negatieve BKR-registratie? Dan kan het lastig zijn om een lening af te sluiten. Geld lenen met BKR is wel mogelijk, alleen iets moeilijker. Hieronder leggen we je uit hoe je kunt controleren of jij een BKR-registratie hebt.

bkr registratie opvragen

BKR opvragen

Wil jij je BKR opvragen? Vergeet dan niet dat je je persoonlijk moet identificeren. Tegenwoordig kun je je identificeren via jouw bank (iDIN). Je kunt daarom ook online BKR opvragen. Let wel op: je kunt je alleen identificeren met je eigen bankpas. Dus niet met die van je partner of een zakelijke pas. De rekening moet op jouw naam staan. Jij kunt dus niet voor je partner zijn/haar BKR opvragen, dat moet hij/zij zelf doen. Er zijn maar twee uitzonderingen op deze regel: een bewindvoerder kan wel voor iemand anders BKR opvragen en je kunt BKR opvragen van een overleden persoon.

BKR-registratie checken

Wil jij je BKR-registratie checken? Dan moet je eerst je gegevens opvragen. Je kunt dat online doen, via je bank, of bij het BKR zelf. Een aanvraag duurt een aantal werkdagen, maar dit is verschillend. Als jouw gegevens direct vindbaar zijn in het CKI-register, dan heb je binnen één werkdag al inzicht in je gegevens. Je BKR-registratie checken duurt maximaal twee weken.

BKR opvragen gratis

Tegenwoordig is het opvragen van je BKR-registratie gratis. Voorheen hanteerde het BKR maar één gratis inzage per jaar. Om te voldoen aan de privacywet veranderde de regels en nu is het mogelijk om onbeperkt en gratis je BKR-registratie op te vragen. Echter, wil jij de BKR-registratie voor een overleden persoon aanvragen? Dan betaal je eenmalig € 4.95.

BKR-registratie opvragen buitenland

Ook als je in het buitenland verblijft, kun je je BRK-registratie opvragen. Je kunt je namelijk online identificeren via je bank (iDIN). En ben je niet meer in het bezit van een Nederlandse bankrekening? Dan kun je je gegevens opvragen via het aanvraagformulier.

BKR-gegevens opvragen

Bij het BKR kun je jouw gegevens opvragen. Als je online je gegevens aanvraagt, krijg je binnen 5 tot 10 werkdagen te horen óf en wat voor registratie jij hebt bij het BKR. Vraag jij je gegevens aan via het aanvraagformulier? Dan kan het maximaal vier weken duren voordat je je gegevens ontvangt. Gelukkig kun je tegenwoordig gratis en onbeperkt je gegevens inzien. Voorheen moest je betalen om eenmalig een BKR-registratie op te vragen.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes