Doorlopend krediet

Let op!

Het is niet meer mogelijk om geld te lenen via Hoyhoy. Wij raden je geld lenen via Pricewise aan.

De informatie op de pagina waarop je je nu bevindt, is mogelijk niet meer up-to-date. Wil je meer weten over het doorlopend krediet of een doorlopend krediet afsluiten? Kijk dan op deze pagina van Pricewise: doorlopend krediet.Doorlopend krediet

doorlopend krediet

Wil je voor langere tijd extra geld beschikbaar hebben, maar weet je niet precies hoeveel je uiteindelijk nodig zal hebben? Dan kun je een doorlopend krediet afsluiten. Een doorlopend krediet is flexibel: de rente en looptijd zijn variabel. Die kunnen dus veranderen. En als je een gedeelte van de lening hebt afgelost, kun je dat opnieuw lenen als je het nodig hebt.

Doorlopend krediet vergelijken

Je kunt via ons gemakkelijk online doorlopend krediet vergelijken. Vul je gegevens en voorkeuren in en wij tonen je de doorlopende kredieten die hierbij aansluiten. Je kunt doorlopend krediet vergelijken op rente en voorwaarden. Zo vind je snel het best passende doorlopend krediet.

Wat is een doorlopend krediet?

Het doorlopend krediet is een flexibele lening. Met een doorlopend krediet sluit je een lening af met een bepaald kredietlimiet. Deze kredietlimiet is het maximale bedrag dat je mag lenen. Heb je een gedeelte van de lening afgelost? Dan mag je altijd opnieuw geld opnemen, tot aan het maximaal afgesproken bedrag. ‘Hoeveel kan ik lenen?‘, vraag je je misschien af. Via ons kun je een krediet afsluiten van minimaal 5.000 euro en maximaal 75.000 euro. Je hoeft niet het hele bedrag in een keer op te nemen. Je mag zelf beslissen hoeveel opneemt en op welk moment, zolang je maar niet boven de kredietlimiet uitkomt.

Een doorlopend krediet is dus handig als je van tevoren niet precies weet hoeveel geld je nodig gaat hebben, bijvoorbeeld voor de verbouwing van je huis. Weet je precies welk bedrag jij wilt lenen en wil je meer zekerheid? Dan past een persoonlijke lening waarschijnlijk beter bij je.

Looptijd doorlopend krediet

De looptijd van een doorlopend krediet kan verschillen. Meestal geldt een minimum van 1 tot maximaal 120 maanden. Zodra de lening is afgelost, kun je het de lening stopzetten. Maar je mag het ook laten staan als je denkt dat je later opnieuw extra geld nodig zal hebben. Het ligt dus helemaal aan jouw wensen.

Voordelen doorlopend krediet

Het grootste voordeel van een doorlopend krediet is de flexibiliteit:

  • Je mag geld opnemen en aflossen wanneer jij wilt
  • Je mag boetevrij extra aflossen
  • Je betaalt alleen rente over het gedeelte van het maximaal afgesproken bedrag dat je opneemt
  • Je hebt vaste maandlasten

Nadelen doorlopend krediet

De nadelen van een doorlopend krediet komen, net als de voordelen, door de flexibiliteit:

  • Je mag telkens opnieuw geld opnemen, waardoor de lening lang kan blijven doorlopen
  • De rente is variabel, waardoor je niet precies weet wanneer je klaar bent met aflossen
  • Door de variabele rente weet je niet wat de totale kosten van de lening zijn

Rente doorlopend krediet

In het voorbeeld hieronder zie je wat de totale kosten zijn van een doorlopend krediet, afhankelijk van de hoogte van het krediet. Overigens gaan we er hier van uit dat de rente van het doorlopend krediet niet tussentijds wijzigt.

Leenbedrag€ 5.000€ 25.000€ 50.000
Rente6,0%4,6%4,6%
Looptijd (maanden)585656
Totale leenbedrag€ 5.768,01€ 27.807,17€ 55.614,35

Doorlopend krediet aanvragen

Via ons kun je online een doorlopend krediet aanvragen. Dit gaat heel makkelijk: je vult je gegevens in, zoals je woonsituatie, het bedrag dat je wilt lenen en het doel van de lening. Op basis daarvan maken wij een vergelijking voor je. Zo zie je direct bij welke aanbieders jij een lening kunt aanvragen. Heb je vragen? Dan kun je altijd contact opnemen met een van onze leencoaches.

Doorlopend krediet oversluiten

Heb je al een doorlopend krediet, maar zit hier een hoge rente op? Dan kan het de moeite waard zijn om de lening over te sluiten. Wie weet kun je een goedkopere lening vinden en zo je maandlasten omlaag brengen. In onze vergelijker zie je direct bij welke kredietverstrekkers jij je lening kunt oversluiten.

Goedkoopste doorlopend krediet

Bij ons kun je doorlopende kredieten met elkaar vergelijken en zo het goedkoopste doorlopend krediet vinden dat wij aanbieden. Hoe goedkoop een lening is, hangt niet alleen maar af van de rente. Ook de voorwaarden zijn van belang. Kom je er niet direct uit of heb je vragen? Neem dan contact met ons op.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes