Goedkoop lenen

Let op!

Het is niet meer mogelijk om geld te lenen via Hoyhoy. Wij raden je geld lenen via Pricewise aan.

De informatie op de pagina waarop je je nu bevindt, is mogelijk niet meer up-to-date. Wil je meer weten over goedkoop lenen? Kijk dan op deze pagina van Pricewise: goedkoop lenen.Goedkoop lenen

Wil jij goedkoop geld lenen? Geld lenen kost natuurlijk altijd geld, maar de ene lening is wel goedkoper dan de andere. Dat ligt vooral aan de rente die je voor de lening betaalt. Die verschilt namelijk per kredietverstrekker. Daarom is het belangrijk om goed leningen te vergelijken voordat je er eentje afsluit.

goedkoop lenen

Hoe kan ik goedkoop lenen?

Een goedkope lening vinden kan best lastig zijn. Wij leggen je uit waar je op moet letten om een voordelige lening te vinden.

Goedkoop lenen, lage rente

Een lening is het goedkoopst als de rente laag is. De kosten voor een lening met hoge rente kunnen snel oplopen. Kijk daarom altijd naar het totaalplaatje. Bekijk niet alleen hoeveel je per maand betaalt, maar ook wat je uiteindelijk in totaal betaalt voor de hele lening.

Goedkope lening: looptijd en aflospercentage van invloed

Hoe langer de looptijd van een lening is, hoe langer je rente moet betalen. Hierdoor betaal je extra. Ook het aflospercentage is van invloed. Wil je graag een persoonlijke lening? Let dan altijd op de looptijd van de lening. Hoe langer de lening loopt, hoe minder je hoeft te betalen per maand. Je betaalt daardoor echter wel over een groter bedrag rente. De totale kosten van je lening worden op deze manier hoger. Meestal is het voordeliger om voor een kortere looptijd te kiezen. Je betaalt dan een hoger maandelijks bedrag, maar je bent er sneller klaar met afbetalen én het totale bedrag ligt lager.

Kies je voor een doorlopend krediet, denk dan goed na over welk percentage je wilt aflossen. Hoe minder je aflost, hoe meer rente je moet betalen. Los je een hoger percentage af, dan is dat uiteindelijk goedkoper.

Boetevrij aflossen

Kies voor een lening waarbij je boetevrij mag aflossen. Sommige aanbieders van leningen rekenen namelijk extra kosten als je ineens extra wilt aflossen. Maar als je loonsverhoging krijgt of je hebt een andere financiële meevaller, dan wil je natuurlijk extra kunnen aflossen. Dat is op de lange termijn voordeliger. Tenzij je hierdoor een boete moet betalen.

Voorwaarden goedkoop lenen

Kijk altijd goed naar de voorwaarden. Staan er dingen in de kleine lettertjes die je niet snapt? Vraag dan altijd om uitleg. Geld lenen kost geld, dus het is maar beter om te weten waar je precies aan toe bent en wat je rechten zijn.

Goedkoper: oversluiten meerdere leningen

Heb je meerdere leningen lopen bij verschillende aanbieders? Dan is het vaak goedkoper om de verschillende leningen onder te brengen bij één aanbieder. Deze aanbieder betaalt al jouw leningen af, waardoor je nog maar één bedrag hebt openstaan bij maar één aanbieder. Je betaalt dus ook maar één keer rente.

Een lening oversluiten is ook goedkoper als de rente in tussentijd erg gedaald is. Door over te sluiten betaal je dan minder rente bij een andere aanbieder.

Goedkoop lenen

Hoeveel kan ik lenen en tegen welke voorwaarden leen ik dan? Leningen vergelijken geeft je direct een overzicht van de goedkoopste leningen die wij aanbieden. Vul je gegevens in en wij laten jou direct zien welke lening het bij jou past en de beste voorwaarden heeft.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes