Hoelang duurt de goedkeuring voor een lening?

Let op!

Het is niet meer mogelijk om geld te lenen via Hoyhoy. Wij raden je geld lenen via Pricewise aan.

De informatie op de pagina waarop je je nu bevindt, is mogelijk niet meer up-to-date. Wil je meer weten over hoe lang het duurt voordat een lening goedgekeurd wordt? Kijk dan op deze pagina van Pricewise: Hoelang duurt de goedkeuring van een lening?Hoelang duurt de goedkeuring voor een lening?

Wil je geld lenen? Dan moet je aanvraag voor een lening altijd eerst nog goedgekeurd worden door de aanbieder bij wie jij wilt lenen. Deze goedkeuring kan wat tijd kosten. Hoelang verschilt per aanvraag. Wij leggen je uit hoe het proces in zijn gang gaat.

hoelang duurt goedkeuring lening

1. Lening aanvragen

Bedenk eerst wat voor soort lening jij wilt aanvragen: een persoonlijke lening of bijvoorbeeld een doorlopend krediet. Als je leningen hebt vergeleken en een keuze hebt gemaakt, kun je de lening aanvragen. Hiervoor moet je al een aantal gegevens invullen en uploaden. Als alles compleet is, sturen wij jouw aanvraag door naar de kredietverstrekker die jij gekozen hebt.

2. Beoordeling aanvraag

De kredietverstrekker gaat vervolgens jouw aanvraag bekijken. Dit gebeurt op basis van de gegevens die je hebt ingevuld. De aanbieder kijkt of er een akkoord gegeven kan worden op het soort lening dat je hebt aangevraagd, hoeveel je wilt lenen en jouw persoonlijke risicoprofiel. Op basis hiervan beslist de kredietverstrekker of het mogelijk is om jou een lening te verstrekken. Is dat niet het geval? Dan wordt je aanvraag voor welke lening dan ook afgekeurd bij deze kredietverstrekker. De beoordeling kan maximaal 5 werkdagen duren en meestal hoor je al binnen een paar dagen of aanvraag goedgekeurd of afgewezen is.

3. Offerte

Een groot aantal van de aanvragen wordt wel gewoon goedgekeurd nadat alles gecontroleerd is. Als alles in orde is, maakt de aanbieder een offerte op. Deze wordt naar jou thuis opgestuurd, en krijg je in sommige gevallen al eerder per e-mail. De offerte moet je ondertekenen en opsturen naar de aanbieder, samen met een aantal nieuwe documenten zoals een kopie van je paspoort en loonstroken.

4. Goedkeuring

Heeft de aanbieder alles netjes ontvangen, dan krijg je vrij snel bericht of jouw aanvraag wordt goedgekeurd of niet. Is de aanvraag goedgekeurd? Dan krijg je het geleende bedrag binnen een aantal dagen op je rekening gestort. Zorg ervoor dat je precies weet wat de aflosperiode is en hoeveel rente je gaat betalen.

Nog vragen?

Heb je nog vragen over de goedkeuring van een lening? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op met een van onze leencoaches via 088-2266975. Of stuur een mailtje naar info@hoyhoy.nl. We zijn bereikbaar op werkdagen tot 18.00 uur.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes