Hoeveel geld kan ik lenen?

Let op!

Het is niet meer mogelijk om geld te lenen via Hoyhoy. Wij raden je geld lenen via Pricewise aan.

De informatie op de pagina waarop je je nu bevindt, is mogelijk niet meer up-to-date. Wil je weten hoeveel je kunt lenen? Kijk dan op deze pagina van Pricewise: Hoeveel kan ik lenen?Hoeveel kan ik lenen?

Wil je een auto kopen of je huis verbouwen? Het kan zijn dat je niet genoeg eigen vermogen hebt om dure aankopen of verbouwingen direct te betalen. Geld lenen kan dan een oplossing zijn. Maar vraag je altijd af: hoeveel kan ik lenen? Wat je kunt en mag lenen en welk bedrag verantwoord is om te lenen, hangt af van een aantal factoren. Wij geven je hierover graag meer informatie.

Wat kan ik lenenWat kan ik lenen?

Je kunt via ons minimaal € 5000 ,- en maximaal € 150.000 ,- lenen. Per kredietverstrekker kun jij maximaal € 75.000 ,- lenen. Wil jij meer lenen dan dit, dan moet je een aanvraag doen bij twee kredietverstrekkers. Het precieze bedrag dat jij kunt lenen, hangt af van je persoonlijke en financiële situatie. Om het bedrag te bepalen wordt er onder andere rekening gehouden met:

  • Je woonsituatie
  • Je gezinssamenstelling
  • Wat voor inkomen je hebt en hoeveel
  • Het soort dienstverband
  • Eventuele openstaande leningen

Wij geven je graag een antwoord op de vraag ‘Wat kan ik lenen?’. Vul je gegevens in en je kunt bij ons eenvoudig, onder voorbehoud, je maximale lening berekenen. Is alles in orde? Dan wordt er een offerte opgemaakt.

Lening berekenen

Wil je je maximale lening berekenen? In onze vergelijker kun je onder ‘Leenbedrag’ op ‘Hoeveel kan ik lenen?’ klikken. Je kunt vervolgens aanvullende gegevens invullen. Wij vragen je om de volgende gegevens in te vullen: je nettomaandinkomen, gezinssamenstelling, maandelijkse woonlasten en eventuele extra vaste maandlasten (optioneel). Op basis hiervan kunnen wij je lening berekenen. Wij vertellen je wat het maximumbedrag is dat je verantwoord kunt lenen. Je kunt dan leningen vergelijken.

Maximaal lenen

Maximaal lenen is niet altijd de beste optie. Hoeveel je ook kunt en mag lenen, het is altijd verstandig om je af te vragen of je het ook zou kunnen redden met een lager bedrag. Je weet natuurlijk niet hoe jouw financiële situatie in de toekomst zal zijn. Er kan namelijk vanalles gebeuren. Wil je verantwoord lenen? Leen dan nooit meer dan het bedrag dat je nodig hebt en laat vooraf berekenen wat jij maximaal verantwoord kunt lenen.

Hoeveel geld kan ik lenen?

De kredietverstrekker bepaalt uiteindelijk hoeveel geld jij kunt lenen. Je kunt via ons je lening berekenen en deze aanvragen. Vervolgens gaat de kredietverstrekker jouw aanvraag bekijken en beoordelen op basis van de gegevens die jij hebt ingevuld. Kredietverstrekkers zijn volgens de Wet op het financieel toezicht (Wft) verplicht te kijken naar jouw financiële situatie bij het berekenen en goedkeuren van jouw lening. Er wordt dan een offerte opgesteld en de kredietverstrekkers wil nog een aantal documenten, zoals een loonstrook en geldig paspoort, van je inzien. Daarna hoor je van de kredietverstrekker of je lening wordt goedgekeurd of niet. Wordt je lening goedgekeurd? Dan krijg je het bedrag binnen 5 werkdagen dagen op je rekening gestort.

Verschil soorten leningen

Je kunt bij ons twee soorten leningen afsluiten. Een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. Wat de beste keuze voor jou is, hangt af van je persoonlijke situatie, je wensen en je leendoel. Denk daarom altijd van tevoren goed na over wat je precies met het geld wilt doen. Stel jezelf de volgende vragen:

  • Waarom wil je lenen?
  • Hoeveel wil je lenen?
  • Wil je maar één keer lenen, of heb je vaker extra geld nodig?
  • Wil je je lening tussentijds kunnen aanpassen of afbetalen?

 

Heb je een specifiek leendoel en weet je al precies hoeveel geld je wilt lenen? Dan is een persoonlijke lening de meest geschikte lening. Je krijgt het leenbedrag dan in één keer op je rekening gestort, en vervolgens betaal je dit in een vaste looptijd tegen een vaste rente af. Weet je nog niet precies hoeveel geld je wilt lenen en wil je tussentijds geld kunnen opnemen? Een doorlopend krediet is een flexibele lening, waarbij de looptijd en rente variabel zijn. Het gedeelte van de lening dat je al hebt afgelost, kun je weer opnieuw opnemen tot de maximale lening. Bij een persoonlijke lening is dit niet mogelijk.
Hoeveel kan ik lenen

Verschillende soorten leningen vergelijken

In onze vergelijker kun je zowel persoonlijke leningen als doorlopende kredieten vergelijken. Na het vergelijken kun je de lening aanvragen. Vul je gewenste leenbedrag, het doel van de lening en je geboortedatum in en klik op ‘Vergelijk direct’. Daarna hebben we nog een paar gegevens van je nodig, namelijk; je woonsituatie, je dienstverband en het soort lening dat je wilt afsluiten. Kijk voordat je gaat lenen welke lening het beste bij jou past en hoeveel je kunt lenen. Op die manier kun je relatief goedkoop lenen. Slim, want geld lenen kost altijd geld.

Meer weten over hoeveel je kunt lenen?

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen over je maximale lening berekenen of over de vergelijker? Neem dan een kijkje bij onze veelgestelde vragen. Staat je antwoord er niet tussen? Neem dan contact op met een van onze leencoaches. Zij staan voor je klaar van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 18:00. Bel naar 088 22 66 975 of stuur een mailtje naar info@hoyhoy.nl.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes