Lening aanvragen

Let op!

Het is niet meer mogelijk om geld te lenen via Hoyhoy. Wij raden je geld lenen via Pricewise aan.

De informatie op de pagina waarop je je nu bevindt, is mogelijk niet meer up-to-date. Wil je meer weten over het aanvragen van een lening? Kijk dan op deze pagina van Pricewise: lening aanvragen.Lening aanvragen

Wil je geld lenen? Dan moet je een lening aanvragen. Bij ons kun je leningen aanvragen na het maken van een vergelijking tussen verschillende leningen. Je kunt online een lening aanvragen. Of je de lening ook kunt afsluiten, hangt af van de beoordeling van de kredietverstrekker. Wij geven je een overzicht van de beste leningen die wij aanbieden en met de voorwaarden die bij jou passen. Hoe werkt zo’n lening-aanvraag precies? Dat leggen we je hier uit.

lening aanvragenStappen lening aanvragen

Voordat je een lening-aanvraag doet, doorloop je eerst een aantal andere stappen. De eerste stap is het invullen van de leningvergelijker. Waarin je onder andere je persoonlijke gegevens invult, aangeeft voor welke leenvorm je kiest en wat de aflosperiode wordt. Vervolgens maak je een keuze tussen de verschillende leningen die we je tonen. Daarna kun je de lening aanvragen en vervolgens sturen wij die lening-aanvraag door naar de kredietverstrekker. De stappen die je doorloopt bij het aanvragen van een lening zijn:

  • Gegevens invullen in vergelijker;
  • vergelijken leningen;
  • aanvragen gewenste lening;
  • aanvraag naar kredietverstrekker.

Stap 1: Gegevens invullen in vergelijker

Een lening aanvragen via ons begint bij het invullen van de vergelijker. Om een vergelijking tussen verschillende leningen te kunnen maken en online een lening aan te vragen, hebben we namelijk een aantal gegevens van je nodig. In onze vergelijker vul je de volgende informatie in voor je lening-aanvraag:

  • Het bedrag dat je wilt lenen: minimaal € 5.000,- en maximaal € 150.000,
  • Het doel van de lening: zoals de aankoop van een auto, zonnepanelen of een verbouwing.
  • Je geboortedatum.
  • Je woonsituatie: koopwoning of huurwoning, thuiswonend/inwonend/kamers.
  • Het soort loondienst waarin je bent: vast, tijdelijk, zelfstandig/freelance, uitkering, alimentatie, uitzendwerk, anders
  • Leenvorm en aflosperiode of aflospercentage: persoonlijke lening (12 tot 120 maanden) of doorlopend krediet (1% tot 2%)

Let op: Per kredietverstrekker kun je tot maximaal € 75.000,- lenen. Wil jij een hogere lening aanvragen? Dan doe je via ons automatisch een lening-aanvraag bij twee kredietverstrekkers. Je krijgt dan een offerte op maat gemaakt. Hoeveel je kunt lenen, hangt af van bovenstaande factoren.

Stap 2: Vergelijken leningen

Na het invullen van de nodige gegevens krijg je een overzicht te zien van de leningen die jij kunt aanvragen. Je kunt ze onderling met elkaar vergelijken door meerdere leningen aan te vinken en op ‘Vergelijk’ te klikken. Zo kun je de leningen makkelijk op prijs en voorwaarden met elkaar vergelijken en zien of het aanvragen van een doorlopend krediet of persoonlijke lening interessanter is.

Wil je toch een ander bedrag lenen of een andere aflosperiode kiezen? Deze voorkeuren kun je gemakkelijk wijzigen in het linkermenu. Twijfel je nog? Klik dan op ‘Mail mij dit overzicht’. Dan kun je nog even nadenken over de lening.

Stap 3: Aanvragen lening

Ben je zeker van je zaak en wil jij de lening aanvragen? Klik dan op ‘Aanvragen’ bij de lening die je wilt en die bij je past. Hier vul je een formulier in met je overige persoonlijke gegevens. Zoals voor- en achternaam, telefoonnummer en e-mail. Ook je adres en burgerlijke staat willen we weten. Vervolgens willen we nog wat financiële informatie ontvangen, zoals je maandelijkse inkomsten, woonlasten of lopende of over te sluiten leningen. Daarna geef je akkoord en bevestig je de aanvraag. De aanvraag wordt vervolgens naar ons verstuurd. Jij ontvangt daarna een aanvraagbevestiging van ons. Het kan zijn dat wij nog contact met je opnemen als we extra vragen hebben. Tot de aanvraag rond is, heb je contact met ons. Heb je zelf nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Stap 4: Leningaanvraag naar kredietverstrekker

Als je gegevens correct zijn en wij hebben genoeg informatie, dan zetten we de lening door naar de aanbieder bij wie je de lening hebt aangevraagd. Deze bekijkt jouw aanvraag en beslist vervolgens of je een offerte krijgt of niet. Als je de offerte krijgt, uiterlijk binnen een werkdag, moet je deze tekenen en samen met een aantal andere benodigde documenten terugsturen. Denk daarbij aan een kopie van je identiteitsbewijs, een loonstrook of uitkeringsspecificatie of bankafschrift. Hoe lang dit proces duurt, verschilt per aanbieder. Meestal duurt dit proces twee à drie werkdagen. Is de lening eenmaal goedgekeurd door de aanbieder, dan vertelt deze je wanneer het aangevraagde bedrag op jouw rekening staat. Meestal gebeurt dit tussen een en vier werkdagen. Wordt de aanvraag niet goedgekeurd en kun je geen lening afsluiten, dan krijg je hier ook melding van.

Goedkope lening aanvragen

Een goedkope lening aanvragen, is het makkelijkst na het maken van een vergelijking tussen verschillende leningen. Hou hierbij rekening met de looptijd (aflosperiode) van een lening, de rente en de hoogte van het leenbedrag. Hoe lager de rente, hoe goedkoper een lening is. Ook de looptijd en het aflospercentage zijn van invloed op hoe goedkoop de lening is. Wij vertellen je graag meer over goedkoop lenen.

Lening aanvragen met BKR

Een lening aanvragen met een BKR-registratie kan als je een positieve registratie hebt. In het kort: iedereen die een lening heeft, wordt genoteerd bij het BKR (Bureau Krediet Registratie). Betaal je de lening netjes maandelijks af of heb je dit al gedaan? Dan heb je een positieve registratie. Wij vertellen je graag meer over lenen met een BKR-registratie.

Minilening aanvragen

Een minilening, ook wel kleine lening, is een lening voor bedragen tussen de € 100,- en de € 1.500,-. Voor het afsluiten van deze lening zijn er minder strenge regels, omdat het risico voor de kredietverstrekker lager is door het kleine bedrag. Betaal je de lening niet op tijd af, dan kunnen de kosten hoog oplopen door de boetes die je dan ontvangt. Een kleine lening moet je vaak binnen een heel korte tijd terugbetalen. Meestal binnen maximaal 2 maanden. De rentes bij dit soort leningen liggen vaak hoog. Bij ons kun je geen minilening aanvragen.

Lening aanvragen DUO

Ben je een student? Dan kun je kiezen voor het aanvragen van een lening bij DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs). Dit is de meest goedkope leenvorm. De rente die over zo’n studielening wordt betaald, is namelijk een heel stuk lager dan de rente bij een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Wel zijn er bepaalde eisen waar je aan moet voldoen om zo’n lening bij DUO te kunnen krijgen. Zo moet je jonger zijn dan 30 jaar en een minimaal een jaar durende voltijdse of duale opleiding aan een hogeschool of universiteit volgen of voltijd een beroepsopleidende leerweg volgen van minimaal een jaar. Wij nemen deze lening niet mee in onze vergelijker. Je kunt deze lening van DUO dus niet via ons aanvragen.

Meer weten over lening aanvragen?

Heb je nog geen antwoord gevonden op je vraag? Wij helpen je graag verder. Misschien staat het antwoord tussen onze veelgestelde vragen over geld lenen. Je kunt ons je vraag ook mailen, of daarover bellen. We zijn te bereiken van maandag tot en met vrijdag, van 09:00 tot 18:00 uur. Bellen doe je op 088-2266975. Onze adviseurs helpen je graag.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes