Lening oversluiten

Let op!

Het is niet meer mogelijk om geld te lenen via Hoyhoy. Wij raden je geld lenen via Pricewise aan.

De informatie op de pagina waarop je je nu bevindt, is mogelijk niet meer up-to-date. Wil je meer weten over het oversluiten van een lening? Kijk dan op deze pagina van Pricewise: lening oversluiten.Lening oversluiten

Heb je een of meerdere leningen die al een tijdje lopen? Vaak is het dan voordelig om deze leningen over te sluiten. Je brengt dan al je leningen samen in één overzichtelijke lening. Zo betaal je veel minder rente, waardoor je goedkoper uit bent. Ook als je één lening hebt, kan oversluiten voordelig zijn. De rente van een nieuwe lening kan lager zijn dan je huidige rente.

lening oversluiten

Leningen oversluiten voorbeeld

Stel je hebt online kleding gekocht, maar de rekening staat nog open. Dan heb je een postorderkrediet dat je moet afbetalen. Misschien heb je daarnaast nog een persoonlijke lening lopen omdat je bijvoorbeeld een auto hebt gefinancierd met een lening. Of een creditcardrekening die je uitgesteld betaalt. Voor al deze leningen betaal je apart rente, die vooral bij de creditcards en postorderkredieten erg hoog kan zijn.

Meerdere leningen oversluiten naar één lening

Met zulke leningen kan het zijn dat je meer geld betaalt aan rente dan aan de lening zelf. Daarom is het een goed idee om deze leningen over te sluiten. Hoe werkt dat precies? Je sluit een nieuwe lening af voor het totale bedrag van al je leningen bij elkaar. De aanbieder bij wie je deze nieuwe lening afsluit, betaalt vervolgens al jouw leningen af. Deze zijn dan allemaal in een keer afgelost. Vervolgens hoef jij nu nog maar bij één partij af te lossen en rente te betalen, wat goedkoper is. Daarnaast heb je meer overzicht, omdat je maar één lening hebt en dus niet met meerdere partijen te maken hebt.

Eén lening oversluiten

Heb je maar één lening? Deze kun je ook oversluiten. Dit kan voordelig zijn als je de lening destijds met een hoge rente hebt afgesloten. Door de lening over te sluiten naar een andere lening met een lagere rente, worden je maandlasten lager en heb je de lening sneller afbetaald.

Boetevrij aflossen

Niet alle leningen kun je zomaar aflossen. De aanbieder waarbij je de lening hebt afgesloten, loopt natuurlijk inkomsten uit rente mis als de lening ineens afgelost wordt. Daarom moet je soms een boete betalen als je wilt aflossen. Zo’n boete krijg je meestal bij persoonlijke leningen en postorderkredieten. Let dus goed op of het met deze boete nog steeds voordelig is om de lening over te sluiten.

Roodstand, creditcardrekeningen en doorlopende kredieten mag je vrijwel altijd boetevrij aflossen.

Welke leningen kan ik oversluiten?

Er zijn verschillende leningen die je kunt oversluiten. Hieronder zie je een lijstje van leningen die het vaakst worden overgesloten.

Openstaande creditcardrekening

Bij sommige creditcards geldt een uitgestelde betaling. Dit betekent dat je aankopen kunt doen met de kaart, die je pas aan het einde van de maand of één keer in de drie maanden betaalt. Vaak betaal je hier een hoge rente voor. Heb je nog een creditcardrekening openstaan? Dan kun je deze lening oversluiten naar een voordeligere lening.

Rood staan

Sta je regelmatig rood op jouw bankrekening? Hiervoor betaal je erg veel rente. En hoe hoger het bedrag in het rood, hoe meer je betaalt. Een lening aanvragen is vaak een betere oplossing. Je betaalt dan minder rente, en hebt meer financiële ruimte zodat je niet rood hoeft te staan.

Postorderkrediet

Bij online aankopen kun je vaak in termijnen terugbetalen. Zoals een wasmachine of laptop bijvoorbeeld, waar je dan elke maand een bepaald bedrag voor betaalt. Vaak ligt de rente bij deze vorm van lenen vrij hoog. Daarom is het ook bij een postorderkrediet voordelig om de lening over te sluiten naar een lening met lagere rente en betere voorwaarden.

Persoonlijke lening en doorlopend krediet

Heb je een persoonlijke lening of een doorlopend krediet? Bijvoorbeeld om een auto te kopen of om je huis te verbouwen? Ook dan kun je kijken of je een lening kunt afsluiten met een lagere rente.

Waar moet ik op letten bij het oversluiten van een lening?

Als je een lening oversluit, wordt je huidige lening ineens afgelost en ga je een nieuwe lening aan voor dat bedrag. Maar niet alle leningen mogen zomaar in één keer afgelost worden. Soms moet je daarvoor een boete betalen. Je moet dus goed kijken of het voordelig is om over te sluiten. De voorwaarden van je huidige leningen zijn hierbij belangrijk. Wil je hulp of heb je vragen? Bel dan even met onze klantenservice. Onze leencoaches helpen je graag via e-mail of telefoon.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes