Persoonlijke lening

Let op!

Het is niet meer mogelijk om geld te lenen via Hoyhoy. Wij raden je geld lenen via Pricewise aan.

De informatie op de pagina waarop je je nu bevindt, is mogelijk niet meer up-to-date. Wil je meer weten over de persoonlijke lening of een persoonlijke lening afsluiten? Kijk dan op deze pagina van Pricewise: persoonlijke lening.Persoonlijke lening

Wil jij geld lenen? En weet je precies hoeveel je wilt lenen en met welk doel? Bijvoorbeeld om een auto te kopen of om je huis te verbouwen. Dan is een persoonlijke lening iets voor jou. Met een persoonlijke lening weet je van tevoren precies welk bedrag je leent en hoeveel je daar per maand voor moet gaan betalen. Wij vertellen je alles wat je moet weten over de persoonlijke lening.

persoonlijke leningWat is een persoonlijke lening?

De persoonlijke lening is een lening waarbij je in één keer een vast bedrag ontvangt van een kredietverstrekker. Je betaalt dit bedrag terug in een vaste looptijd tegen een vaste rente. Met een persoonlijke lening weet je daardoor precies waar je aan toe bent. De persoonlijke lening is vooral geschikt als je al weet hoeveel geld je nodig hebt voor je leendoel. Maar hoeveel kan ik lenen met een persoonlijke lening, vraag je je misschien af? Je leent een bedrag van minimaal € 5000,- en maximaal € 150.000,-. Dit bedrag krijg je tot € 75.000,- in één keer op je rekening gestort. Leen je een bedrag van € 150.000,-, dan krijg je 2 offertes van 2 verschillende kredietverstrekkers. Vervolgens betaal je een vast bedrag per maand voor zolang de lening loopt.

De rente en looptijd van de persoonlijke lening worden van tevoren vastgesteld, waardoor het maandbedrag niet verandert. De persoonlijke lening biedt zo zekerheid. Ook heb je zo goed inzicht in de kosten op lange termijn. Dit is anders dan bij een doorlopend krediet, dat flexibeler is. Bij een doorlopend krediet kunnen het maandbedrag en de looptijd van de lening veranderen. Wel kun je bij dit krediet tussentijds aflossen, wat vaak niet (boetevrij) mogelijk is bij een persoonlijke lening. Bij de kredietverstrekkers met wie wij samenwerken, kun je altijd boetevrij aflossen.

Rente persoonlijke lening

Hoe hoger de rente, hoe duurder je lening. Let dus altijd op de stand van de rente als je een persoonlijke lening afsluit. De rente van de persoonlijke lening ligt over het algemeen lager dan de rente van een doorlopend krediet. De rente van een persoonlijke lening staat vast voor de hele looptijd van de lening. Deze verandert dus niet. Hetzelfde geldt voor de looptijd van jouw persoonlijke lening. Je kunt zelf de looptijd van de persoonlijke lening kiezen. Meestal varieert deze tussen de 12 en 120 maanden. Wil je de lening eerder aflossen? Dat kan, maar bij sommige aanbieders moet je een boete betalen als je de lening vroegtijdig aflost. Kijk hiervoor in de voorwaarden van je lening of neem contact op met de aanbieder waarbij je de persoonlijke lening hebt afgesloten. In onze vergelijker vind je geen persoonlijke leningen waarbij je een boete moet betalen als je vroegtijdig wilt aflossen.

Rente persoonlijke lening fiscaal aftrekbaar bij verbouwing

Een persoonlijke lening die je afsluit om je huis te verbouwen, is gedeeltelijk fiscaal aftrekbaar. De rente die je betaalt over het deel van de lening dat je binnen 6 maanden nadat je de lening hebt afgesloten gebruikt hebt, is fiscaal aftrekbaar. De rente van een doorlopend krediet is niet fiscaal aftrekbaar.

Rentevoorbeeld persoonlijke lening

Stel je voor, je wilt een auto kopen en daarvoor leen je een bepaald bedrag. Dat bedrag wil je in 60 maanden afbetalen. In de tabel hieronder zie je het totale leenbedrag en wat de minimale en maximale rente op jouw lening is, afhankelijk van de hoogte van het leenbedrag.

Leenbedrag€ 25.000€ 50.000
Rente4,1%4,1%
Looptijd (maanden)6060
Totale leenbedrag€ 27.641,65€ 55.283,30

Persoonlijke lening vergelijken

Bij ons kun je makkelijk de persoonlijke lening vergelijken. We hebben dan wel wat informatie van je nodig. Nadat je die hebt ingevoerd, geven we een overzicht van de persoonlijke leningen waarvoor jij in aanmerking komt. Vul als eerst in welk leenbedrag jij wenst te ontvangen, bij een persoonlijke lening is dit minimaal € 2.500,- euro en maximaal € 150.000,-. Vul daarna je geboortedatum in en je leendoel. Met deze informatie kunnen wij je de meest passende persoonlijke leningen tonen. Vul ook je woonsituatie en dienstverband in. Geef bij het kiezen van een persoonlijke lening ook aan in hoeveel maanden je de lening wilt aflossen. Klik daarna op ‘Naar resultaten.’ Je ziet nu een overzicht van persoonlijke leningen die jij zou kunnen afsluiten.

In de vergelijker kun je nog filteren op de optie: ‘boetevrij extra aflossen’. Sommige aanbieders brengen een boete in rekening als je extra geld aflost bij een persoonlijke lening. Vink deze optie aan als je alleen aanbieders wilt zien waarbij je boetevrij kunt aflossen. Vergelijk de leningen vervolgens op rente en productscore. Zie je een persoonlijke lening die bij je past? Dan kun je deze meteen aanvragen. Of je aanvraag wordt geaccepteerd, wordt bepaald door de kredietverstrekker waar je een persoonlijke lening aanvraagt. Dit duurt ongeveer 4 werkdagen. In een enkel geval, verschijnt er geen enkele lening in de vergelijker. Je financiële situatie leent zich dan niet om (de gekozen hoeveelheid) geld te lenen van een kredietverstrekker.

Persoonlijke lening berekenen

Om de hoogte van de persoonlijke lening te berekenen, kijken we naar de rente en de voorwaarden van verschillende kredietverstrekkers. Aan de hand van de gegevens die jij invult in onze vergelijker, berekenen wij hoeveel jij maximaal verantwoord kunt lenen. Aan deze berekening kunnen geen rechten worden ontleend. Wij sturen je aanvraag door naar de kredietverstrekker, en deze beoordeelt vervolgens aan de hand van je ingevulde gegevens of jouw aanvraag voorlopig onder voorbehoud wordt goedgekeurd. Daarna ontvang jij een offerte.

Persoonlijke lening aanvragen

Wil jij bij ons een persoonlijke lening aanvragen? Dan moet je eerst een aantal dingen invullen in de vergelijker. Aan de hand van de gegevens die jij invult, zetten wij de persoonlijke leningen die bij jouw situatie passen voor je op een rijtje. Aan de hand van je gegevens bekijken wij of je het door jou gewenste bedrag kunt lenen. Of je aanvraag wordt geaccepteerd, ligt uiteindelijk bij de kredietverstrekker waar je een persoonlijke lening aanvraagt.
persoonlijke lening

Persoonlijke lening afsluiten

Of jij in aanmerking komt om een persoonlijke lening af te sluiten, ligt aan een aantal factoren. Zo houdt de kredietverstrekker rekening met het leenbedrag, de looptijd die je kiest, het leendoel, je woonsituatie, de gezinssamenstelling, je geboortedatum en je dienstverband/uitkering. Voldoe jij aan de eisen van de kredietverstrekker? Dan kun je via ons een persoonlijke lening afsluiten. Deze vraag je via ons aan, en de kredietverstrekker bepaalt vervolgens of deze de aanvraag goedkeurt.

Goedkope persoonlijke lening

Wil jij goedkoop lenen? Zoek dan een persoonlijke lening met een lage rente. Hoe lager de rente van je persoonlijke lening, hoe goedkoper de lening. Hoe goedkoop de lening is, ligt ook aan jouw situatie en de hoogte van je gewenste leenbedrag. Ook de looptijd van de persoonlijke lening heeft invloed op de kosten voor je lening. Over het algemeen geldt: hoe langer de looptijd, hoe meer de lening uiteindelijk kost. Daar staat wel tegenover dat je maandlasten lager zijn. Kies je ervoor om de lening binnen korte tijd af te lossen, dan betaal je een hoger bedrag per maand, ben je sneller klaar met afbetalen en betaal je minder rente. Ga de persoonlijke lening vergelijken en vind zo een goedkope persoonlijke lening die past bij jouw situatie.

Voordelen persoonlijke lening

Een groot voordeel van de persoonlijke lening is dat je zekerheid hebt. Dit komt door de vaste rente en vaste looptijd. Hierdoor weet je precies:

  • Hoeveel je per maand betaalt
  • Hoeveel rente je betaalt
  • Welk bedrag je per maand aflost
  • Wanneer je klaar bent met afbetalen

Nadelen persoonlijke lening

  • Wil je eerder aflossen? Dan krijg je hier bij sommige aanbieders een boete voor
  • Je kunt het leenbedrag niet aanpassen, dus je kunt geen geld bijlenen. Je moet dan een nieuwe aanvraag indienen.
  • Bedragen die je al hebt afgelost, kun je niet opnieuw opnemen

Meer weten over de persoonlijke lening?

Heb je nog vragen over de persoonlijke lening? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op met een van onze leencoaches via 088-2266975. Of stuur een mailtje naar info@hoyhoy.nl. We zijn bereikbaar op werkdagen tot 18.00 uur.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes