Restschuld financieren

Restschuld financieren

Het kan voorkomen dat je je woning verkoopt met verlies. Hierdoor is de verkoopprijs lager dan je hypotheekschuld. Het bedrag wat overblijft, word restschuld genoemd. Dit bedrag moet je afbetalen aan je hypotheekverstrekker. Heb je hier niet direct geld voor? Via hoyhoy kun je geld lenen om je restschuld te financieren.

Lening afsluiten om restschuld te betalen

Via hoyhoy kun je twee soorten leningen afsluiten om je restschuld te financieren: een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Een persoonlijke lening is het meest geschikt om een restschuld mee te betalen. Hiermee leen je namelijk eenmalig een bedrag, wat je vervolgens afbetaalt. Je weet dan precies hoeveel je per maand gaat betalen en voor welke periode. Omdat je van tevoren weet hoeveel je nodig hebt om je restschuld te financieren, is dit de beste optie.

Je kunt ook een doorlopend krediet afsluiten. Met een doorlopend krediet kun je geld opnemen wanneer je maar wilt, tot een maximaal afgesproken bedrag. De looptijd van een doorlopend krediet is daardoor variabel, wat minder zekerheid geeft. Ook kan deze vorm van lenen in het geval van een restschuld ingewikkelde fiscale situaties opleveren.

Je kunt bij beide leningen een bedrag tussen de 2.500 en 75.000 euro lenen. Het is afhankelijk van je persoonlijke situatie hoeveel geld jij kunt lenen.

Restschuld hypotheek berekenen

Je kunt de hoogte van je restschuld op een makkelijke manier berekenen: de verkoopprijs van je woning min de eigenwoningschuld en de verkoopkosten.

Eigenwoningschuld

De eigenwoningschuld is het bedrag dat je hebt geleend om je huis te kopen, verbeteren en onderhouden. Dit is dus hetzelfde bedrag als de hypotheek die je afgesloten hebt om je huis te kunnen kopen.

Verkoopkosten

De verkoopkosten zijn kosten die je maakt om je woning geschikt te maken voor de verkoop en kosten die je betaalt aan de makelaar.

Rente restschuld hypotheek aftrekbaar

De rente die je over je restschuld betaalt, is maximaal 15 jaar fiscaal aftrekbaar. Dit is een regeling die de overheid heeft opgesteld om de doorstroming op de woonmarkt te verbeteren. Deze regeling is tijdelijk en geldt voor restschulden die zijn ontstaan tot 1 januari 2018.

Vragen restschuld financieren

Wil je een lening afsluiten om je restschuld mee te financieren, maar heb je nog vragen? Bel ons of stuur een e-mail; onze klantenservice staat voor je klaar.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes