Restschuld financieren

Let op!

Het is niet meer mogelijk om geld te lenen via Hoyhoy. Wij raden je geld lenen via Pricewise aan.

De informatie op de pagina waarop je je nu bevindt, is mogelijk niet meer up-to-date. Wil je meer weten over het financieren van een restschuld? Kijk dan op deze pagina van Pricewise: restschuld financieren.Restschuld financieren

Het kan voorkomen dat je je woning verkoopt met verlies. De verkoopprijs is dan lager dan je hypotheekschuld. Het bedrag dat overblijft, wordt restschuld genoemd. Dit bedrag moet je afbetalen aan je hypotheekverstrekker. Heb je hier niet direct geld voor? Geld lenen is een optie om de restschuld te financieren.

restschuld financieren

Restschuld hypotheek financieren

Koop je een nieuwe woning en heb je een restschuld, dan is het vaak mogelijk om de restschuld mee te nemen in de nieuwe hypotheek. Dat moet financieel natuurlijk wel mogelijk zijn voor je.

Restschuldlening

Koop je geen nieuwe woning en sluit je dus niet opnieuw een hypotheek af? Of is het voor jou onmogelijk om de restschuld mee te nemen in de nieuwe hypotheek? Dan zou je ook kunnen uitwijken naar een lening. Bij ons kun je twee soorten leningen afsluiten om je restschuld te financieren: een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. Je kunt bij beide leningen een bedrag tussen de € 2.500,- en € 75.000,- lenen. Het is afhankelijk van je persoonlijke situatie hoeveel geld jij kunt lenen.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is het meest geschikt om een restschuld mee te betalen. Hiermee leen je namelijk eenmalig een bedrag, dat je vervolgens afbetaalt. Je weet dan precies hoeveel je per maand gaat betalen en voor welke periode. Omdat je van tevoren weet hoeveel je nodig hebt om je restschuld te financieren, is dit de beste optie.

Doorlopend krediet

Je kunt ook een doorlopend krediet afsluiten. Met een doorlopend krediet kun je geld opnemen wanneer je maar wilt, tot een maximaal afgesproken bedrag. De looptijd van een doorlopend krediet is daardoor variabel. Dat geeft minder zekerheid. Ook kan deze vorm van lenen in het geval van een restschuld ingewikkelde fiscale situaties opleveren.

Restschuld hypotheek berekenen

Je kunt de hoogte van je restschuld op een makkelijke manier berekenen: de verkoopprijs van je woning min de eigenwoningschuld en de verkoopkosten. Dat is je restschuld. De termen eigenwoningschuld en verkoopkosten leggen we hieronder uit.

Eigenwoningschuld

De eigenwoningschuld is het bedrag dat je hebt geleend om je huis te kopen, verbeteren en onderhouden. Dit is dus hetzelfde bedrag als de hypotheek die je afgesloten hebt om je huis te kunnen kopen.

Verkoopkosten

De verkoopkosten zijn kosten die je maakt om je woning geschikt te maken voor de verkoop en kosten die je betaalt aan de makelaar.

Rente restschuld aftrekbaar

Heb je tussen 28 oktober 2012 en 1 januari 2018 een woning verkocht waarbij de verkoopprijs lager was dan de eigenwoningschuld? Dan was er sprake van restschuld. De overheid heeft in die periode een regeling opgesteld waarmee de restschuld maximaal vijftien jaar fiscaal aftrekbaar is. Daarmee wilde de overheid de doorstroming op de woningmarkt verbeteren. Deze regeling is na 2018 vervallen.

Vragen restschuld financieren?

Wil je een lening afsluiten om je restschuld mee te financieren, maar heb je nog vragen? Bel ons of stuur een e-mail; onze klantenservice staat voor je klaar.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes