Veelgestelde vragen over geld lenen

Let op!

Het is niet meer mogelijk om geld te lenen via Hoyhoy. Wij raden je geld lenen via Pricewise aan.

De informatie op de pagina waarop je je nu bevindt, is mogelijk niet meer up-to-date. Wil je meer weten over geld lenen? Kijk dan op deze pagina van Pricewise: veelgestelde vragen over lenen.Veelgestelde vragen over geld lenen

Hieronder vind je antwoorden op veelgestelde vragen. Maar neem natuurlijk gerust contact met ons op als jouw vraag er niet tussen staat. Je kunt ons bereiken per e-mail: info@hoyhoy.nl. Bellen kan trouwens ook, op werkdagen van 9:00 tot 18:00 uur op 088–2266975.

  1. 1. Welke lening past bij mij?
  2. 2. Wat is een doorlopend krediet?
  3. 3. Wat is een persoonlijke lening?
  4. 4. Hoeveel kan ik lenen?
  5. 5. Kan ik lenen met een BKR-registratie?
  6. 6. Tot welke leeftijd kan ik lenen?
  7. 7. Welke soorten renten zijn er?
  8. 8. Hoe lang duurt de goedkeuring voor een lening?
  9. 9. Kan ik geld lenen zonder vast contract?

1. Wat voor lening past bij mij?

Welke lening het beste bij jou past hangt af van het doel. Je kunt twee soorten leningen afsluiten: een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. Op basis van de gegevens die jij in de vergelijker invult, adviseren we welke het beste bij je past.

2. Wat is een doorlopend krediet?

Je hebt tijdelijk extra geld nodig, maar je weet nog niet precies hoeveel. Dan is een doorlopend krediet handig. Deze lening is flexibel. De looptijd en rente zijn variabel. Je kunt het afgeloste bedrag gewoon weer opnieuw lenen tot het afgesproken limiet.

3. Wat is een persoonlijke lening?

Als je doel en bedrag hebt is een persoonlijke lening het handigst. Bijvoorbeeld als je je huis gaat verbouwen. Je weet van tevoren precies welk bedrag je leent en hoeveel je betaalt per maand.

4. Hoeveel kan ik lenen?

Wat je kunt lenen en wat verantwoord is hangt af van verschillende factoren. Hoeveel kun jij lenen?

5. Kan ik lenen met een BKR-registratie?

Het BKR registreert alle kredieten die er verstrekt worden. Als je een BKR-registratie is niet per se negatief. Als je geen betalingsachterstand hebt, dan heb je een positieve BKR-registratie. Je kunt dan gewoon geld lenen met de BKR-registratie. Niet zeker of je een BKR-registratie hebt? Dat kun je opvragen.

6. Tot welke leeftijd kan ik lenen?

Dit verschilt per kredietverstrekker. Bij de meesten ligt de maximale leeftijd tussen de 60 en 75 jaar. Ook zijn er voorwaarden op welke leeftijd de lening afgelost moet zijn. De minimale leeftijd om te lenen is 21 jaar.

7. Welke soorten renten zijn er?

Er zijn meerdere soorten renten: vaste, variabele, marktrente en rente naar risico.

8. Hoe lang duurt de goedkeuring voor een lening?

Je aanvraag moet altijd eerst gekeurd worden. Hoe lang het duurt verschilt per aanvraag.

9. Kan ik geld lenen zonder vast contract?

Vroeger moest je een vast contract hebben om een lening af te sluiten. Steeds minder mensen hebben dit. En inmiddels kun je gelukkig ook zonder vast contract lenen. Er gelden wel extra voorwaarden.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes