Verbouwing financieren

Let op!

Het is niet meer mogelijk om geld te lenen via Hoyhoy. Wij raden je geld lenen via Pricewise aan.

De informatie op de pagina waarop je je nu bevindt, is mogelijk niet meer up-to-date. Wil je meer weten over het financieren van een verbouwing? Kijk dan op deze pagina van Pricewise: verbouwing financieren.Verbouwing financieren

Wil je je huis verbouwen, maar heb je hier niet in één keer het geld voor? Dan kun je hiervoor geld lenen. In onze leningenvergelijker zie je wat de mogelijkheden zijn in jouw situatie. Het hangt ook van je persoonlijke situatie af hoeveel je kunt lenen. Lees hier alles over een verbouwing financieren met een lening.

verbouwing financieren

Soorten leningen

Er zijn twee soorten leningen die je kunt afsluiten voor de verbouwing: een persoonlijke lening of een doorlopend krediet.

Verbouwing financieren met persoonlijke lening

Weet je precies hoeveel de verbouwing gaat kosten? Met een persoonlijke lening leen je eenmalig een bepaald bedrag, dat je vervolgens in vaste termijnen afbetaalt. De rente en looptijd van deze lening staan vast. Je weet dus van tevoren precies hoe lang de lening loopt en hoeveel je per maand gaat betalen.

Verbouwing financieren met doorlopend krediet

Bij een doorlopend krediet spreek je een maximumbedrag af wat je kunt lenen. Je hoeft niet alles in één keer op te nemen. Weet je niet precies hoeveel geld de verbouwing gaat kosten? Dan is een doorlopend krediet handiger. Je mag namelijk opnemen en aflossen wanneer je maar wilt. Het is een flexibele lening. Mochten de kosten hoger uitvallen dan verwacht, dan kun je altijd extra geld opnemen uit je krediet. En als je een financiële meevaller hebt, kun je makkelijk extra aflossen. Bij extra aflossen wordt er geen boete in rekening gebracht.  Het nadeel is dat bij een doorlopend krediet het rentepercentage niet vast staat, dus het percentage kan stijgen of dalen.

Rente persoonlijke lening verbouwing aftrekbaar

Een persoonlijke lening die je afsluit om je huis te verbouwen, is gedeeltelijk fiscaal aftrekbaar. De rente die je betaalt over het deel van de lening dat je binnen 6 maanden nadat je de lening hebt afgesloten gebruikt hebt, is fiscaal aftrekbaar. Een doorlopend krediet is niet fiscaal aftrekbaar.

Voorbeeld rente persoonlijke lening fiscaal aftrekbaar

Stel je hebt een persoonlijke lening van 25.000 euro afgesloten om je huis te verbouwen. Binnen 6 maanden nadat je de lening hebt afgesloten, gebruik je 15.000 euro voor de verbouwing. De rente die je over deze 15.000 euro betaalt, is fiscaal aftrekbaar.

Kosten verbouwing inschatten

Wil je een persoonlijke lening afsluiten voor de verbouwing van je huis? Dan is het handig als je van tevoren een goed idee hebt over de kosten die je gaat maken. Zo voorkom je dat je een te hoge of een te lage lening afsluit. We zetten een aantal tips om het bedrag te bepalen op een rijtje:

  • Vraag minstens 3 of meer offertes aan. Zo krijg je een beeld van de gemiddelde kosten voor de aannemer, als je die inhuurt.
  • Wil je een nieuwe vloer of badkamer? Oriënteer je goed op de prijzen zodat je weet welk bedrag je hier aan gaat uitgeven.
  • Vergeet niet dat je altijd onverwachte kosten kunt hebben. Een extra marge van 5% is daarom geen overbodige luxe en zorgt voor extra speelruimte.

Vragen over verbouwing financieren

Wil je een lening aanvragen om een verbouwing mee te financieren? Wij helpen je graag. Je kunt contact met ons opnemen via e-mail of telefoon.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes