Sign In

Sign Up

Lost Password

Inboedelverzekering
Average User Rating
0
0 votes
Rate
Your Rating
0

Inboedelverzekering vergelijken

Met een inboedelverzekering verzeker je alle verplaatsbare spullen in je huis tegen schade en onkosten. Denk bijvoorbeeld aan diefstal van je laptop, of een bankstel met waterschade. Let er wel op dat iedere verzekeraar zijn eigen voorwaarden heeft. Vergelijk nu!

Inboedelverzekering

Heb jij een huur- of koopwoning? Verzeker dan met een inboedelverzekering de materiële schade aan jouw spullen in en om de woning. Hieronder vallen alle roerende zaken in en om de woning, schuur of garage zoals bijvoorbeeld huisraad, computers, lijfsieraden en fietsen. De meest voorkomende oorzaken van schade zijn brand en diefstal.

Inboedelverzekering vergelijken

Brand of inbraak is voor heel veel mensen een grote angst. Een brand kan al je (persoonlijke) spullen in één klap verwoesten. Gelukkig kun je je voor de materiële schade verzekeren met een inboedelverzekering. Op hoyhoy.nl vind je snel en makkelijk de inboedelverzekering die het beste bij je past. Je kunt de inboedelverzekering ook meteen afsluiten.

Inboedelverzekering nodig?

Een inboedelverzekering afsluiten is niet verplicht, maar wel een verstandige keuze. Wanneer je huis afbrandt is het fijn als je je meubels weer kunt kopen. Ook wanneer bij je wordt ingebroken kan je weer een nieuwe televisie, telefoon en camera kopen. Brand-, of inbraakschade is niet het enige wat een inboedelverzekering vergoed. Bekijk op onze dekkingen pagina wanneer je bij je inboedelverzekering terecht kunt. Overigens dekt de inboedelverzekering geen schade aan je huis, daarvoor heb je een opstalverzekering nodig.

Welke inboedelverzekeraars vergelijken wij?

Hoyhoy.nl vergelijkt bijna alle inboedelverzekeraars van Nederland. Sommige verzekeraars wensen hun premies niet aan te leveren. Die kunnen wij daarom niet meenemen in onze vergelijking. In jouw persoonlijke top 3 vergelijk je de inboedelverzekeringen makkelijk en eenvoudig op premie en dekking. Bekijk op onze informatiepagina welke maatschappijen in de vergelijking zijn opgenomen.

Vind de goedkoopste opstalverzekering

Op zoek naar een goedkope inboedelverzekering? Met onderstaande tips vind je de beste en voordeligste inboedelverzekering.

Zelfde verzekeraar als opstal
Verzeker je inboedel en opstal bij dezelfde verzekeraar. Dan word je bij een schadeclaim niet van de ene naar de andere verzekeraar verwezen. Bovendien hoef je dan maar 1 keer je melding te doen.

Voorkom onderverzekering
Met een inboedelwaardemeter voorkom je onderverzekering. Je bepaalt met de inboedelwaardemeter simpel en eenvoudig de waarde van jouw inboedel. Je kunt ook een verzekering nemen die jouw inboedel standaard tot bijvoorbeeld € 100.000 verzekert. Je bent dan ook tot dit bedrag verzekerd tegen onderverzekering.

Korting
Sommige inboedelverzekeraars geven korting op de premie wanneer je je huis volgens het Politiekeurmerk Veilig Wonen beveiligt. Dit is soms ook het geval als je een BORG-certificaat hebt.

Direct je inboedelverzekering regelen

Ben je net verhuisd of van plan te verhuizen? De hoogste tijd om de beste inboedelverzekering voor jouw spullen te zoeken. Via hoyhoy.nl heb je binnen 5 minuten een inboedelverzekering gevonden en afgesloten.

Vergelijken

Opzeggen en wijzigen

Over opstalverzekering

Dekking inboedelverzekering

Een inboedelverzekering vergoedt jouw meubels, kostbaarheden en apparatuur bij verlies of schade. De inboedelverzekering dekt alleen de bezittingen die niet ‘aard en nagelvast’ zitten. Je kunt kiezen voor drie dekkingen: uitgebreid, extra uitgebreid en meest uitgebreid.

Uitgebreide inboedelverzekering

 • brand
 • blikseminslag
 • ontploffing
 • storm
 • waterschade
 • diefstal en vandalisme
 • rellen, relletjes en opstootjes
 • aanrijding en aanvaring
 • waterschade door breuk aquarium
 • waterschade door lekkend waterbed
 • omgevallen bomen, kranen en heistellingen
 • onvoorzien springen van waterleidingen door vorst
 • beroving, diefstal en afpersing met geweld

Extra uitgebreide inboedelverzekering

 • schroei-, zeng- en smeltschade
 • schade door neerslag die via de begane grond of de openbare weg binnenstroomt
 • schade aan inhoud van koelkasten en diepvriezer t.g.v. het uitvallen van de stroom
 • hak- en breekwerk dat verricht moet worden om een defect in waterleiding op te sporen
 • vandalisme aan en diefstal (of een poging daartoe) van tuinmeubilair, tuingereedschap, vlaggenstokken en wasgoed dat zich in de tuin of op het balkon van de woning bevindt.

Meest uitgebreide opstalverzekering

De meest uitgebreide verzekering biedt dekking tegen elk buitenkomend onheil, behalve wat expliciet is uitgesloten. Dit verschilt per inboedelverzekeraar. Wil je exact weten wat jouw inboedelverzekering uitsluit? Bekijk dan de polisvoorwaarden.

Inboedelverzekering opzeggen

Heb je een nieuwe inboedelverzekering gevonden via hoyhoy.nl? Dan helpen wij je met het opzeggen van je oude verzekering. Je hoeft alleen maar jouw gegevens, verzekeraar en polisnummer aan te geven en wij helpen jouw inboedelverzekering beëindigen. Je kunt dit ook zelf regelen via je digitale polismap.

Wil je een inboedelverzekering opzeggen die je niet via hoyhoy hebt afgesloten? Dan moet je zelf de verzekering opzeggen bij jouw eigen inboedelverzekering. Om je te helpen hebben we speciaal een aantal opzegbrieven als voorbeeld op de site gezet.

Maandelijks opzeggen
In de meeste gevallen kan je je inboedelverzekering na een jaar opzeggen, nadat deze eenmaal is verlengd. Vanaf dan kun je maandelijks opzeggen. Ook wanneer je bijvoorbeeld gaat samenwonen of een andere inboedelverzekering wilt.