Inboedelverzekering opzeggen

Inboedelverzekering opzeggen

Wil je je inboedelverzekering opzeggen? Dan kan het zijn dat je eerst de contracttijd van een jaar moet uitzitten. Al bieden steeds meer inboedelverzekeraars de optie om al voor deze periode op te zeggen. Ga je verhuizen of samenwonen? Dan gelden er ook uitzonderingen.

Maandelijks opzeggen

Sinds 2010 kun je je inboedelverzekering maandelijks opzeggen nadat deze eenmaal is verlengd. De contractvervaldatum is hierin leidend. Is jouw contract ingegaan op 1 juni 2016, dan kun je vanaf 1 juni 2017 jouw inboedelverzekering opzeggen. De verzekering zal dan nog maximaal een maand doorlopen. Verzekeraars laten je op tijd weten wanneer de inboedelverzekering wordt verlengd. Ook moeten ze je informatie geven over de mogelijkheden om op te zeggen. Deze regeling geldt alleen voor inboedelverzekeraars die zijn aangesloten bij het Verbond van Verzekeraars. In de praktijk zijn dat vrijwel alle schadeverzekeraars. Wil je zeker weten of jouw verzekeraar lid is, kijk dan in de ledenlijst.

Opzeggen bij verhuizing

Wil je de inboedelverzekering opzeggen omdat je gaat verhuizen? Dan geldt in principe dezelfde opzegregel als wanneer je niet verhuist; zodra het eerste jaar van het contract is verstreken, kun je overstappen. Maar veel verzekeraars zijn bij een verhuizing redelijk coulant, waardoor je de verzekering alsnog kunt opzeggen binnen het eerste verzekeringsjaar. Verhuis je de inboedelverzekering wel mee? Dan moet je de inboedelwaarde opnieuw bepalen. Het kan zijn dat de waarde van de inboedel daalt of stijgt. Je kunt deze dan bijstellen, waardoor je niet onderverzekerd of oververzekerd bent op je nieuwe adres. Geef een verhuizing altijd door aan de inboedelverzekeraar. Zo wordt de inboedel van het juiste adres verzekerd. Meld het ook als de inboedel verspreid staat over 2 adressen tijdens de verhuizing. De inboedel is dan voor een bepaalde periode op beide plaatsen verzekerd.

Opzeggen bij samenwonen

Ga je samenwonen en hebben jullie beiden een inboedelverzekering? Dan kun je een van de verzekeringen opzeggen. Ook als de looptijd van een jaar nog niet verstreken. Je moet de verzekering zelf opzeggen.

Opzeggen door nadelige wijzigingen polis

Als een verzekeraar wijzigingen aanbrengt die in jouw nadeel zijn, dan heb je in sommige gevallen een maand de tijd om de verzekering op te zeggen. Het moet dan gaan om wijzigingen als premieverhoging van een bepaald percentage of nadelige veranderingen in de voorwaarden.

Inboedelverzekering opzeggen bij de verzekeraar

In de meeste gevallen moet je de inboedelverzekering zelf opzeggen bij je huidige inboedelverzekeraar. Dit kan soms online via de website, maar veel verzekeraars vragen nog om een schriftelijke opzegging per post of per e-mail.

Inboedelverzekering annuleren

Heb je de inboedelverzekering net afgesloten en zit je nog binnen de eerste twee weken nadat je de polis hebt ontvangen? Dan kun je de verzekering vaak nog kosteloos annuleren. Je beëindigt het contract dan binnen de bedenktijd.
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes