Inboedelverzekering student

inboedelverzekering student

Inboedelverzekering student

Ben je student of ga je studeren? Dan verandert er niet alleen een hoop in jouw privésituatie, maar ook ‘op papier’. Verzekeringen bijvoorbeeld. Als je nog thuis woont ben je anders verzekerd dan wanneer je op eigen benen staat. Een inboedelverzekering bijvoorbeeld, is een belangrijke verzekering die door studenten wordt afgesloten. Een studenten inboedelverzekering verzekert – zoals de naam het al zegt – de inboedel: alle losse spullen in jouw woning. Er wordt een bedrag uitgekeerd wanneer schade is ontstaan aan deze spullen – iets dat niet ondenkbaar is in een omgeving als een studentenwoning of een studentenhuis.

Wat is een inboedel?

Voordat je bent overtuigd van de toegevoegde waarde van een inboedelverzekering, is het handig om te weten wat een inboedel nu precies inhoudt. Onder ‘inboedel’ verstaan we alle spullen in je woning die gemakkelijk kunnen worden verplaatst. Denk aan meubels, de televisie of een computer, maar ook een fiets (die in de schuur staat) of zelfs kleine huisdieren. Het is dus niet zo gek dat veel jongeren, studenten en volwassenen als ze op zichzelf gaan wonen, kiezen voor het afsluiten van een inboedelverzekering. Hiermee geef je jezelf weliswaar niet de garantie dat jouw spullen nooit iets overkomt, maar gebeurt dit wel, dan wordt (een deel van) de waarde vergoedt door de verzekeringsmaatschappij. Dit verzacht de pijn, geeft een bepaald gevoel van zekerheid en geeft je de kans om een reparatie te laten uitvoeren of nieuwe spullen te kopen.

Dekking en verzekeraars inboedelverzekering student

Iedere situatie is anders. Zo ook op het gebied van wonen en leven. Toch is het 9 van de 10 keer zo dat studenten zich vestigen op plaatsen als jongerenwoningen of studentenhuizen. En daar komt relatief vaak voor er sprake is van schade aan inboedel, in de meeste gevallen als gevolg van ongelukjes als brand in huis. Een inboedelverzekering wordt van te voren afgesloten. Je weet natuurlijk nooit wat jou en jouw inboedel overkomen kan. Daarom is het goed je te verdiepen in de verschillende aanbieders en de pakketten die beschikbaar zijn. Er zijn een hoop inboedelverzekeraars en daarom ook een hoop verschillende vormen verzekeringen. Het is daarom handig om verschillende inboedelverzekeringen met elkaar te vergelijken.

Besparen op je studenten inboedelverzekering

Ben je student, dan kan op de inboedelverzekering heel wat geld worden bespaard. Je moet dan wel goed kijken naar de mogelijkheden en de inboedelverzekering-dekking die het beste bij jouw situatie past. Een student heeft namelijk in de meeste gevallen een relatief kleine inboedel, in vergelijking met (grote) gezinnen en volwassenen. Vaak bieden verzekeringsmaatschappijen aantrekkelijke premies en kortingen aan ‘jonge’ verzekerden. Aanbiedingen vind je meestal tegen het einde van het jaar.

Opstalverzekering noodzakelijk?

Je zult misschien wel eens gehoord hebben van een ‘opstalverzekering‘. Deze verzekering dekt (een deel van eventuele) schadekosten aan de opstal, wat in de meeste gevallen een ander woord voor ‘huis’ betekent. Ben jij student en woon je in een gehuurde ruimte of ga je binnenkort op kamers wonen? Vaak hoef je in dit geval geen opstalverzekering af te sluiten. De kans is groot dat jouw verhuurder deze al heeft afgesloten. Informeer hiervoor wel even bij jouw huisbaas. Zo voorkom je problemen!
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes