Schade

Wat moet ik doen bij schade?

Wanneer er is ingebroken of als er brand is geweest, kun je dit het best zo snel mogelijk bij jouw inboedelverzekeraar melden.

 • Hoe meld ik schade?
 • Wat moet ik doen als een ander de schade heeft veroorzaakt?
 • Welk schadebedrag moet ik opgeven?
 • Schade inboedelverzekering melden

  Loopt jouw inboedelverzekering via de volmacht Nedasco? En is hoyhoy jouw tussenpersoon? Dan kun je de schade op drie manieren melden:

  • Je kunt zelf online je schade melden via jouw digitale polismap. Voor de schadeafhandeling werkt hoyhoy.nl samen met CED Claims Services. CED Claims Services neemt op werkdagen binnen 24 uur na jouw melding contact met je op.
  • Je kunt je schade rechtstreeks bij CED Claims Services telefonisch melden op telefoonnummer: 010-284 39 95
  • Onze klantenservice zit voor je klaar op 020-3419865. Wij zullen de schademelding richting CED Claims Services voor je doen.

  Heb je bij hoyhoy.nl een verzekering afgesloten via Voogd & Voogd? Stuur dan een email naar info@hoyhoy.nl of bel onze klantenservice op 088 – 2266 912. Onze medewerkers melden de schade dan voor je aan.

  Heb je wel via hoyhoy.nl een verzekering afgesloten, maar is hoyhoy.nl niet jouw tussenpersoon? Dan moet je na een schade zelf contact opnemen met je inboedelverzekeraar.

  Wat moet ik doen als ik schade lijdt die door een ander is veroorzaakt?

  Als je schade lijdt die door je eigen verzekering gedekt wordt, kun je de schade het best bij je eigen verzekeraar melden. Valt de schade niet onder de dekking van jouw verzekering, dan kun je de tegenpartij aansprakelijk stellen.

  Welk bedrag moet ik bij schade aan de verzekeraar opgeven als schadebedrag?

  Je bent in principe verzekerd tegen nieuwwaarde. Je dient daarom de huidige nieuwwaarde op te geven van hetgeen verloren is gegaan. Als reparatie mogelijk is zal de verzekeraar veelal de reparatiekosten vergoeden. Je hebt daarnaast eventueel recht of een extra vergoeding wegens waardevermindering. Als de dagwaarde minder bedraagt dan 40 procent van de nieuwwaarde, wordt de vergoeding uitgekeerd op basis van dagwaarde. Voor antiek en verzamelingen gelden afwijkende regelingen. Zaken die zijn onttrokken aan het gebruik waarvoor ze bestemd zijn (bijvoorbeeld oude kleding) worden verzekerd en vergoed op basis van dagwaarde.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes