Opzeggen Opstalverzekering

Wanneer kan ik mijn huidige opstalverzekering opzeggen?

Per 1 januari 2010 is er een einde gekomen aan de stilzwijgende verlenging. Verzekeraars moeten nu tijdig de datum melden waarop een opstalverzekering wordt verlengd. Ook moeten ze je informeren over de mogelijkheden om op te zeggen. Een contracttermijn van één jaar is nu standaard. Pas wanneer een opstalverzekering voor de eerste maal is verlengd, kun je maandelijks opzeggen. Deze regeling geldt alleen voor opstalverzekeraars die zijn aangesloten bij het Verbond van Verzekeraars. In de praktijk zijn dat vrijwel alle schadeverzekeraars. Wil je weten of jouw verzekeraar lid is? Kijk dan in de ledenlijst. Klanten met lopende polissen kunnen gebruikmaken van een opzegtermijn van één maand. Let wel: de contractvervaldatum is hierin leidend. Is de vervaldatum van je huidige verzekering bijvoorbeeld 1 juni 2017, dan kun je pas vanaf 1 juni 2017 elke maand je opstalverzekering opzeggen.

Opstalverzekering opzeggen

Wil je jouw opstalverzekering opzeggen? Vaak kun je dit online doen op de website van jouw opstalverzekeraar, of door een email naar de verzekeraar te sturen.

Gratis opzegbrieven

Je kunt ook gratis gebruik maken van de opzegbrieven van hoyhoy.nl: Heb je een autoverzekering afgesloten via hoyhoy.nl, dan kun je ook via de Digitale polismap of de klantenservice een wijziging doorgeven.
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes