Sign In

Sign Up

Lost Password

Rechtsbijstandverzekering

Rechtsbijstandverzekering
Rechtsbijstandverzekering
Check de beste deals

Rechtsbijstandverzekering vergelijken

Een meningsverschil met een leverancier, je werkgever of de buren kan zomaar een duur, juridisch conflict worden. Met een rechtsbijstandverzekering ben je altijd verzekerd van juridische hulp. Op hoyhoy.nl kan je rechtsbijstandverzekeringen vergelijken en degene kiezen die het beste bij je past. Je kunt de rechtsbijstandverzekering ook meteen afsluiten.

Welke rechtsbijstandverzekeraars vergelijken wij?

Wij vergelijken bijna alle rechtsbijstandverzekeraars in Nederland. Jammer genoeg niet allemaal, omdat een aantal verzekeraars de premies van hun rechtsbijstandverzekeringen niet wensen aan te leveren. Bekijk op onze informatiepagina  Vergeleken rechtsbijstandverzekeraars welke maatschappijen in de vergelijking zijn opgenomen.

Veelgestelde vragen rechtsbijstandverzekering

Wat houdt de rechtshulp in? Wie beslist of er geprocedeerd gaat worden? Wat dekt een rechtsbijstandverzekering niet? Hoe is de rechtsbijstandverzekering opgebouwd? Waarom een rechtsbijstandverzekering? Is een rechtsbijstandverzekering nodig? Het zijn zomaar een aantal vragen waartegen je kunt aanlopen bij een rechtsbijstandverzekering. Bekijk de antwoorden op deze en andere vragen via de pagina  Veelgestelde vragen.

Vind de goedkoopste rechtsbijstandverzekering

De premies tussen rechtsbijstandverzekeringen verschillen flink. Je kan je al verzekeren vanaf € 5,-. Maar er zijn ook verzekeringen die meer dan het dubbele kosten.

Tips

Een rechtsbijstandverzekering kan je helemaal zelf samenstellen. Je hebt keuze uit een aantal modules. Maak voor jezelf een checklist welke risico’s je graag wilt verzekeren. Bijvoorbeeld juridische hulp bij inkomensconflicten of verkeersongevallen. In onze vergelijking kan je precies aangeven welke modules je wilt.

Meer tips

Direct je rechtsbijstandverzekering regelen

Vergelijken

Opzeggen en wijzigen

Over rechtsbijstandverzekering

Rechtsbijstandverzekering dekking

Je kan via hoyhoy.nl gezinsrechtsbijstandverzekeringen vergelijken en de dekking per module zelf bepalen. Zo stel je de dekking van de rechtsbijstandverzekering helemaal naar jouw eigen wensen samen.

Rechtsbijstandverzekering dekking

Er bestaan verschillende soorten rechtsbijstandverzekeringen. Zo ben je met verkeersrechtsbijstand gedekt voor juridische hulp bij verkeersconflicten. En woonrechtsbijstand zorgt voor juridische hulp bij bijvoorbeeld koop- of huurgeschillen. Maar ook bij een conflict met de buren over de schutting. Je kunt kiezen uit de volgende modules: Inkomensconflicten, Consumentenzaken, Verkeersconflicten, Woonconflicten, Fiscale en vermogensconflicten.

Let op: wachttijd

Voor sommige modules van de rechtsbijstandverzekering geldt een wachttijd. Dit betekent dat je eerst drie maanden moet wachten voordat je om rechtshulp kan vragen. Wachttijd komt vaak voor bij de module inkomensconflicten. En denk dan bijvoorbeeld aan juridische bijstand in het geval van een bedrijfsreorganisatie of ontslagprocedure. Maar ook geschillen zoals erfrecht en studiefinanciering.

Niet gedekt

  • Als je zelf de afhandeling van de zaak hindert, bijvoorbeeld als je een geschil te laat meldt.
  • Zaken die al speelden of waarvan je op het moment van sluiten van de verzekering wist dat ze zouden gaan spelen.
  • Problemen met belastingen, vermogensbeheer en exploitatie van onroerend goed.
  • Problemen met de overheid over algemeen geldende regels.
  • Echtscheiding.

Rechtsbijstandverzekering opzeggen

Wil je graag je rechtsbijstandverzekering beëindigen? Omdat je bij ons een andere verzekering met een betere dekking en lagere premie hebt gevonden?

Als je via hoyhoy.nl je rechtsbijstandverzekering afsluit, helpen wij je met het opzeggen van je oude verzekering. Je hoeft alleen maar jouw gegevens, verzekeraar en polisnummer aan te geven.

Maandelijks opzeggen

Wanneer je verzekering langer dan één jaar loopt, kun je die verzekering dagelijks opzeggen. Er geldt vaak wel een opzegtermijn van één maand.

Gratis opzegbrieven

Wil je alleen je rechtsbijstandverzekering opzeggen? Hoyhoy.nl heeft speciaal hiervoor een  aantal voorbeeld opzegbrieven  op de site gezet.

4.05 avg. rating (81% score) - 935 votes