Opzeggen Rechtsbijstandverzekering

Wanneer kan ik mijn huidige rechtsbijstandverzekering opzeggen?

Per 1 januari 2010 is er een einde gekomen aan de stilzwijgende verlenging. Verzekeraars moeten tijdig de datum melden waarop een rechtsbijstandverzekering wordt verlengd. Ook dienen zij je te informeren over de mogelijkheden om op te zeggen. De contracttermijn van één jaar is standaard. Pas wanneer een rechtsbijstandverzekering voor de eerste maal is verlengd, kun je maandelijks opzeggen. Deze regeling geldt alleen voor rechtsbijstandverzekaars die zijn aangesloten bij het Verbond van Verzekeraars. In de praktijk zijn dat vrijwel alle schadeverzekeraars. Wil je weten of jouw verzekeraar lid is? Kijk dan in de ledenlijst.

Klanten met lopende polissen kunnen vanaf 1 maart 2010 gebruik maken van een opzegtermijn van één maand. Let wel: de contractvervaldatum is hierin leidend. Is deze dus bijvoorbeeld 1 juni, dan kun je pas vanaf 1 juni 2017 elke maand je rechtsbijstandverzekering opzeggen.

Download gratis opzegbrief

Wil je jouw rechtsbijstandverzekering opzeggen? Je kunt gratis gebruik maken van de opzegbrieven van hoyhoy.nl:

Heb je de rechtsbijstandverzekering afgesloten via hoyhoy.nl, dan kun je ook via de Digitale polismap of de klantenservice een wijziging doorgeven.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes