Tips

Rechtsbijstandverzekering tips

Relevante modules kiezen

Een rechtsbijstandverzekering bestaat veelal uit verschillende modules. Voor sommige conflicten heeft u wellicht al recht op juridische bijstand. Bijvoorbeeld via de vakbond of autoverzekering. U kunt dan premie besparen door deze onderdelen niet mee te verzekeren. In de vergelijking rechtsbijstandverzekering kunt u alle rechtsbijstandverzekeringen vergelijken en aangeven welke modules u wilt verzekeren.

Geen onbeperkt gebruik

Als u te vaak een beroep doet op uw rechtsbijstandverzekering krijgt u een waarschuwing. De verzekeraar kan vervolgens een hogere premie vragen, de dekking beperken of de verzekering opzeggen. Als de verzekeraar de verzekering opzegt, wordt het lastig om bij een andere verzekeraar een verzekering te sluiten.

Wachttijd

Voor nieuw verzekerden geldt vaak een wachttijd van drie maanden. Deze wachttijd geldt niet als u van rechtsbijstandverzekeraar wisselt.

Geen dekking voor bestaande conflicten

Als (de oorzaak van) het probleem al bestond tijdens het afsluiten van de verzekering, verlenen verzekeraars geen bijstand. Dat geldt ook voor conflicten die nog niet bestaan, maar die u had kunnen zien aankomen.

Geschillencommissie

Problemen op consumentengebied kunt u ook voorleggen aan de geschillencommissie van de Stichting Geschillencommissies voor Consumentenzaken (SGC) en de Stichting Geschillencommissies voor Beroep en Bedrijf (SGB).

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes