Reisverzekering

Reisverzekering vergelijken
Reisverzekering vergelijken
Check nu de beste deals

Reisverzekering

Op vakantie kun je altijd voor onvoorziene uitgaven komen te staan. Je fotocamera wordt gestolen, je bagage beschadigt of je raakt betrokken bij een ongeluk… Liever niet, maar het kan je allemaal overkomen als je op reis bent. Met een reisverzekering voorkom je dat je deze kosten zelf moet betalen en/of hulp krijgt. Bij ons vergelijk je makkelijk en eenvoudig een groot aantal reisverzekeringen. Bij het kiezen van een reisverzekering kun je meerdere keuzes maken. Wij vertellen je alles over de verschillende mogelijkheden. Zo vind jij de beste en goedkoopste reisverzekering die wij aanbieden.

Reisverzekering vergelijken

Om de goedkoopste en beste reisverzekering te vinden, kun je reisverzekeringen vergelijken. Jij vult in welke dekkingen je mee wilt nemen in de vergelijking, hoelang je aaneengesloten op reis gaat, of je gezinsleden mee wilt verzekeren en of je een Europa- of werelddekking wilt. Wij zetten vervolgens de voordeligste reisverzekeringen die wij aanbieden naar jouw wens op een rij. Zo ben je met een kleine moeite voor veel verzekerd in het buitenland. En ook tijdens een vakantie in Nederland.

Reisverzekering afsluiten

Wanneer en waarom zou je een reisverzekering afsluiten? Je kunt een reisverzekering op elk moment van het jaar afsluiten. De dekking geldt vanaf het moment van vertrek. Het afsluiten van een reisverzekering is verstandig als je op vakantie gaat naar het buitenland. Je bent daarmee verzekerd bij tal van onvoorziene gebeurtenissen. Met de basisdekking zijn onvoorziene gebeurtenissen gedekt. Je kunt bij het afsluiten van een reisverzekering kiezen uit tal van aanvullende dekkingen. Zoals de annuleringsverzekering, medische kosten, ongevallen, vervoer en reisrechtsbijstand. Zorg er bij het uitkiezen van dekkingen wel voor dat je je niet dubbel verzekerd. Sommige zaken kunnen al zijn ondergebracht in een andere verzekering die je hebt afgesloten. Zoals in de zorgverzekering, autoverzekering of eigen rechtsbijstandverzekering.

Goedkope reisverzekering

Of een reisverzekering voor jou voordelig is, hangt af van of je de voor jou juiste dekking kiest. Ga niet voor allerlei extra dekkingen ‘gewoon voor de zekerheid’. Zijn deze voor jou niet van toepassing, verzeker je er dan ook niet voor. Ga je bijvoorbeeld nooit op wintersport of oefen je geen gevaarlijke sporten uit? Dan hoef je je hier ook niet voor te verzekeren. Hou ook rekening met de looptijd voor een reisverzekering. Is doorlopend of kortlopend voor jou het gunstigst qua premie? De goedkoopste reisverzekering voor jou is de verzekering die het best aansluit bij jouw behoeften. Vul jij je gewenste dekkingen in. Wij geven je vervolgens op basis daarvan een overzicht van de goedkoopste reisverzekeringen die je via ons kunt afsluiten.

Beste reisverzekering

De goedkoopste of duurste reisverzekering hoeft voor jou niet de beste reisverzekering te zijn. Heb jij slechts één keer een reisverzekering nodig in het jaar en dat voor een korte periode? Dan is het waarschijnlijk voordeliger om te kiezen voor een kortlopende reisverzekering. Dat is een tijdelijke reisverzekering die je afsluit voor enkel en alleen de reisperiode. Ga jij juist meerdere keren per jaar op pad vakantie, dan is een doorlopende reisverzekering al heel snel de beste optie voor jou. Denk dus goed na over jouw verzekeringsbehoeften. Zo vind je de beste reisverzekering. Tegen de laagste kosten.

Wat is een reisverzekering?

Met de basisdekking van de reisverzekering verzeker je je tijdens je reis voor onvoorziene gebeurtenissen. De reisverzekering kun je uitbreiden met aanvullende dekkingen. Denk aan annulering, medische kosten, wintersport, ongevallen, onderwatersport, zakenreis, vervoer en reisrechtsbijstand. De dekking geldt voor heel Europa of heel de wereld. Het is maar net wat je kiest. Een reisverzekering is dus een verzekering voor veel onvoorziene gebeurtenissen op de vakantie.

Waarom een reisverzekering?

In Nederland kun (en moet) je een zorgverzekering afsluiten. Net als een autoverzekering als je een auto op je naam hebt staan. Ook kun je inboedel verzekeren. Met een buitenshuisdekking als je spullen ook onderweg wilt verzekeren. Ga je naar het buitenland, dan gelden niet al deze dekkingen. De reisverzekering kan ervoor zorgen dat eventuele problemen op reis makkelijker en goedkoper worden opgelost. Ook kun je de zaken uit handen geven aan de verzekeraar. Op die manier valt een vakantie niet helemaal in het water.

Wat dekt een reisverzekering?

Met de reisverzekering verzeker je onvoorziene gebeurtenissen op reis. Zoals het verliezen van je paspoort, terugroeping bij overlijden of bij materiële schade in Nederland en repatriëring. En sluit je via ons een reisverzekering af, dan valt ook het verliezen van je bagage onder de basisdekking. Raakt je bagage kwijt, ontstaat er schade aan of wordt deze gestolen? Dan kun je terecht bij de reisverzekeraar. Verder kun je je voor verschillende rubrieken verzekeren. Kies alleen de onderdelen die voor jou van toepassing zijn. Op die manier betaal je nooit teveel en heb je de meest optimale dekking. Bij ons kun je bij het vergelijken kiezen voor de volgende extra dekkingen:

  • medische kosten;
  • ongevallen;
  • annulering;
  • wintersport;
  • reisrechtsbijstand;
  • onderwatersport;
  • zakenreis;
  • vervoer.

Medische kosten

De reisverzekering dekt de kosten van artsen, medicijnen, ziekenvervoer, ziekenhuisopname (in het buitenland) en onder beperkende voorwaarden soms ook tandheelkundige hulp. De verzekeraar keert niet uit wanneer je verblijf uitsluitend of mede bedoeld is om daar een medische behandeling te ondergaan.

Ongevallen

De ongevallendekking keert een bedrag uit bij blijvende invaliditeit of overlijden. Wanneer jij of één van jouw gezinsleden op vakantie overlijdt of blijvend invalide raakt, dan krijg je met de ongevallendekking een bedrag van de verzekeraar. De hoogte van de uitkering verschilt per reisverzekeraar en ligt ook aan de ernst van het letsel.

Annulering

De annuleringsverzekering keert uit als je niet op reis kunt gaan of als je de reis moet afbreken door onder andere: ongeval, ernstige ziekte, overlijden verzekerde of niet-meereizend familielid. Of door belangrijke braakschade aan jouw huis. Het is verstandig om de reis- en annuleringsverzekering in combinatie af te sluiten.

Wintersport

Wintersport is een ander soort vakantie dan de meeste. Wat betreft spullen en risico’s. De wintersportdekking van een reisverzekering dekt onder andere schade aan het volgende:

   • ski-uitrusting;
   • gipsvlucht;
   • skipas;
   • ski’s;
   • skilessen.

Reisrechtsbijstand

De accommodatie is een ramp of je hebt een conflict met de reisorganisatie… Rechtsbijstand kan dan helpen bij het oplossen van het voorval.

Onderwatersport

Met de onderwatersportdekking verzeker je je tegen verlies, diefstal of beschadiging aan bijvoorbeeld een duikuitrusting. Deze dekking dekt ook de duiklessen die je door ziekte of een ongeval niet kan volgen.

Zakenreis

Wie veel op zakenreis gaat, doet er goed aan om deze dekking mee te pakken. Bij de meeste verzekeraars is deze dekking ook van toepassing voor buitenlandse stages en vrijwilligerswerk. Deze reizen vallen niet onder de normale reisverzekering en daarom is het belangrijk dat je deze dekking meeverzekert.

Vervoer

Je kunt automobilistenhulp meeverzekeren als je met de auto op vakantie gaat of op vakantie een auto gaat huren. Hiermee kun je een beroep doen op hulp bij repatriëring van jouw voertuig en/of de inzittenden na een ongeval of pech. Deze uitbreiding is alleen nodig wanneer de autoverzekering dit niet dekt. De dekking geldt meestal alleen voor relatief jonge auto’s.

Wat kost een reisverzekering?

De kosten voor een reisverzekering hangen af van de dekking en looptijd die je kiest. Net als het dekkingsgebied dat je kiest, de reisperiode en het aantal personen dat je meeverzekert. Voor een paar euro per maand heb je al een reisverzekering met de basisdekking.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Twijfel je tussen een kortlopende en doorlopende reisverzekering? Een doorlopende reisverzekering is al snel goedkoper. Bijvoorbeeld: een gezin dat twee weken op vakantie gaat is voordeliger uit met een doorlopende reisverzekering dan met een kortlopende reisverzekering.

Europa- of werelddekking?

Tijdens het vergelijken en afsluiten van je reisverzekering is het belangrijk dat je het juiste dekkingsgebied kiest. Een dekkingsgebied is een gebied waarin de reisverzekering dekking biedt. Kom je nooit buiten Europa, dan kun je het best kiezen voor de Europadekking. Ben je van plan buiten Europa te gaan, dan is een werelddekking verstandiger om te kiezen.

Europadekking

Blijf je binnen Europa, dan is deze dekking van toepassing. Onder deze dekking vallen ook Madeira, de Canarische Eilanden, de Azoren en alle niet-Europese landen die grenzen aan de Middellandse Zee. Daarnaast vallen ook landen als Marokko, Tunesië, Algerije, Libië, Egypte, Israël, Libanon en Aziatisch Turkije onder de Europadekking.

Werelddekking

Ga je naar een land dat niet onder de Europadekking valt? Dan is een werelddekking handig voor jou. Denk bijvoorbeeld aan landen in Azië, Australië, Zuid- en Noord-Amerika. Tip: je kunt de dekking van jouw reisverzekering soms tussentijds aanpassen. Ben je bijvoorbeeld van plan om naar Azië te gaan en heb je een reisverzekering met Europadekking? Dan kun je de dekking aanpassen naar Werelddekking. Wanneer je weer terug in Nederland bent, kun je de dekking vervolgens weer aanpassen naar Europadekking.

Nederlanddekking

Ga je eigenlijk altijd op vakantie in eigen land? Veel zaken die een reisverzekering dekt, zijn vaak al in andere verzekeringen ondergebracht. Wel hangt dat af van de mate waarin jij je verzekert. Maar vind je het handig, dan kun je voor vakanties in Nederland ook gewoon een reisverzekering afsluiten. Als er dan iets met je bagage gebeurt of je moet een vakantie op het laatste moment afzeggen, dan kun je een beroep doen op de reisverzekering. In dat laatste geval moet je wel ook voor de annuleringsdekking hebben gekozen.

Reisverzekering opzeggen

Een doorlopende reisverzekering loopt meestal door tot je de verzekering opzegt. De meeste reisverzekeringen zijn na een jaar dagelijks opzegbaar. Sommige zijn vanaf het moment van afsluiten ook weer direct opzegbaar. Wel geldt er soms een maand opzegtermijn. Een kortlopende reisverzekering sluit je al af voor een bepaalde periode. Opzeggen is in dit geval niet nodig.

4.01 avg. rating (80% score) - 934 votes