Kortlopende-reisverzekering

Kortlopende reisverzekering

Ga je binnenkort op vakantie? Vergeet dan niet om een reisverzekering af te sluiten. Hierdoor ben je gedekt tegen schade of diefstal aan jouw spullen. Maar moet je eigenlijk een doorlopende of een kortlopende reisverzekering afsluiten?

Kortlopende reisverzekering vs doorlopende reisverzekering

Bij de meeste verzekeraars kun je kiezen uit een kortlopende of een doorlopende reisverzekering. Ga je één keer per jaar op vakantie? Kies dan voor een kortlopende reisverzekering. Deze start bij vertrek en stopt automatisch zodra je weer thuis bent. De premie is afhankelijk van het aantal dagen dat je op reis gaat. Ga je vaker dan één keer per jaar op vakantie, sluit dan een doorlopende reisverzekering af. Hierdoor hoef je niet iedere keer te denken aan het afsluiten van een verzekering en betaal je uiteindelijk een lagere premie, dan wanneer je voor iedere vakantie een kortlopende reisverzekering afsluit.

Wat dekt een reisverzekering?

Een reisverzekering, ongeacht of je een kort- of doorlopende reisverzekering afsluit, biedt in grote lijnen dekking voor:
  • Repatriëring (terugkeer naar Nederland);
  • Hulpverlening in het buitenland;
  • Vergoeding van extra kosten naar aanleiding van een onverwachte gebeurtenis.

Aanvullende dekkingen

Naast de standaard dekkingen die vanuit de kortlopende of doorlopende reisverzekering worden gedekt, kun je ook een aantal aanvullende dekkingen afsluiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een dekking voor wintersport, een annuleringsdekking of een dekking voor autopechhulp. In onze vergelijker kun je eenvoudig kiezen of en welke aanvullende dekkingen je mee wilt verzekeren.

Kortlopende reisverzekering afsluiten

Bij hoyhoy kun je helaas nog geen kortlopende reisverzekering afsluiten. Je kunt wel doorlopende reisverzekeringen vergelijken en afsluiten. Wij vergelijken zowel de premies als de polisvoorwaarden voor jou. Ga je op reis? Sluit dan hier direct je reisverzekering af!

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes