Kortlopende reisverzekering

kortlopende reisverzekering

Kortlopende reisverzekering

Ga je binnenkort op vakantie? Vergeet dan niet om een reisverzekering af te sluiten. Met de reisverzekering ben je gedekt tegen schade of diefstal aan jouw spullen. Bij de meeste verzekeraars kun je kiezen uit een kortlopende of een doorlopende reisverzekering. Op deze pagina vertellen we je alles over de kortlopende reisverzekering.
Let op: bij ons kun je alleen een doorlopende reisverzekering afsluiten. Jij wilt toch ook besparen?

Reisverzekering kortlopend

De kortlopende reisverzekering sluit je af voor één vakantie. Je bent dan alleen verzekerd voor de periode dat je op vakantie bent. Deze start bij vertrek en stopt automatisch zodra je weer thuis bent. De premie is afhankelijk van het aantal dagen dat je op reis gaat. De reisverzekering kortlopend is alleen geschikt als de reis die je gaat maken korter dan 14 dagen duurt én als je zeker weet dat je het hele jaar maar één of twee keer op vakantie gaat. Ga je twee keer op vakantie, al is het maar twee keer een weekendje weg? Dan is de doorlopende reisverzekering vaak voordeliger.

Tijdelijke reisverzekering

Wat dekt de tijdelijke reisverzekering? Een reisverzekering, ongeacht of je een kort- of doorlopende reisverzekering afsluit, biedt in grote lijnen dekking voor:
  • repatriëring (terugkeer naar Nederland);
  • hulpverlening in het buitenland;
  • vergoeding van extra kosten naar aanleiding van een onverwachte gebeurtenis;
  • bagagedekking bij bijvoorbeeld diefstal.
Naast de standaard dekkingen die vanuit de doorlopende en tijdelijke reisverzekering worden gedekt, kun je ook een aantal aanvullende dekkingen afsluiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een extra wintersportverzekering, een annuleringsverzekering of een dekking voor pechhulp. In onze vergelijker kun je eenvoudig kiezen of en welke aanvullende dekkingen je mee wilt verzekeren.

kortdurende reisverzekering

De term kortdurende reisverzekering zegt het eigenlijk al: de reisverzekering is van korte duur. De kortdurende reisverzekering is geschikt als je een keer een weekendje weggaat, sowieso maar één keer op vakantie gaat of als je minder dan twee weken per jaar op vakantie gaat. In de periode dat je op reis gaat ben je verzekerd. Ga je een weekend later weer weg? Dan moet je een nieuwe kortlopende reisverzekering afsluiten.

Kortlopende reisverzekering afsluiten

Ga je maar één keer per jaar op een vakantie van korte duur? Dan kun je het beste een kortlopende reisverzekering afsluiten. Deze start bij vertrek en stopt automatisch zodra je weer thuis bent. De premie is afhankelijk van het aantal dagen dat je op reis gaat. Let op: ga je vaker dan één keer per jaar op vakantie, sluit dan een doorlopende reisverzekering af. Hierdoor hoef je niet iedere keer te denken aan het afsluiten van een verzekering en betaal je uiteindelijk een lagere premie, dan wanneer je voor iedere vakantie een kortlopende reisverzekering afsluit. Bij ons kun je geen kortlopende reisverzekering afsluiten. Wij raden altijd een doorlopende reisverzekering aan: je bent nu eenmaal goedkoper uit. En jij wilt meer besparen toch?
Let op: bij ons kun je alleen een doorlopende reisverzekering afsluiten. Jij wilt toch ook besparen?

Goedkope kortlopende reisverzekering

Wat voor jou een goedkoopste kortlopende reisverzekering, ligt ten eerste aan het soort reis dat je gaat maken en of je aanvullende pakketten wilt afsluiten. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je andere verzekeringen niet overlappen. Dat kost je alleen maar geld. Let ook op: de goedkoopste kortlopende reisverzekering vind je waarschijnlijk niet als je deze afsluit bij een reisbureau. Bij een reisbureau hebben ze vaak een contract afgesloten met één reisverzekeraar.

Beste kortlopende reisverzekering

De beste kortlopende reisverzekering is voor iedereen anders en is ook afhankelijk van het soort reis dat je gaat maken. Hoe ga je bijvoorbeeld op vakantie en ga je op een actieve vakantie of een zonvakantie? Bij een autovakantie is het bijvoorbeeld verstandig om pechhulp als aanvullende dekking af te sluiten. Houd wel altijd goed in de gaten of je je niet dubbel verzekert. Je kunt je in je kortlopende reisverzekering bijvoorbeeld extra verzekeren voor medische kosten. Maar dit is niet nodig als je dit al in je zorgverzekering hebt verzekerd. Hetzelfde geldt voor je autoverzekering en pechhulp.

Wil je meer weten over de kortlopende reisverzekering?

Heb je vragen over de reisverzekering? Kijk dan eerst bij de veelgestelde vragen. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij kunnen je vast verder helpen.
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes