Reisverzekering telefoon

Reisverzekering telefoon

Als je op vakantie gaat, kan het gebeuren dat je telefoon valt of dat er op een andere manier schade ontstaat aan jouw mobiele telefoon. Als dit het geval is, worden de kosten van de schade vergoed door de reisverzekeraar. Uiteraard moet de schade wel per ongeluk zijn ontstaan. Op deze pagina lees je alles over de reisverzekering en de telefoon. reisverzekering telefoon

Wat wordt er vergoed?

Als je de schade claimt op je reisverzekering, dan geldt er veelal een eigen risico van € 50,- of € 100,-. De eerste kosten zul je dus zelf moeten betalen. Bedraagt de schade  € 200,-, dan betaalt de verzekeraar het verschil. Kan het toestel niet meer gemaakt worden of zijn de kosten net zo hoog als een nieuw toestel, dan betaal je ook eerst het eigen risico en de verzekeraar de rest. Verzekeraars hanteren maximum vergoedingen die kunnen verschillen van € 200,- tot € 1500,-. Let dus goed op welke verzekeraar je kiest, want de kosten boven de vergoeding die je krijgt, moet je zelf betalen. Is je nieuwe iPhone stuk en heb je een verzekering die maar € 200,- dekt met € 100,-  eigen risico? Dan krijg je maar € 100,- terug, terwijl een nieuwe iPhone € 700,-  kost. Soms voor nog geen euro of twee meer per maand heb je een verzekering die jouw iPhone bijvoorbeeld wel dekt.

Nieuwwaarde of dagwaarde uitgekeerd?

De meeste reisverzekeringen vergoeden de waarde van je telefoon die is gestolen, beschadigd of kwijtgeraakt. Als je telefoon niet ouder is dan één of twee jaar (afhankelijk van je dekking), dan krijgt je hiervoor de zogenaamde nieuwwaarde vergoed, ofwel het aankoopbedrag (bewaar de bon dus goed). Als je telefoon minder waard is dan 40% van de nieuwwaarde, vergoedt de verzekeraar de dagwaarde. Doordat er relatief vaak nieuwe telefoons op de markt komen, wordt je huidige telefoon snel minder waard. Daarom is de afschrijving op je mobiele telefoon hoog. Het afschrijvingspercentage wisselt per verzekeraar en de dekking. In de meestal gevallen varieert de afschrijving tussen de 25% en 50% per jaar. Na 3 jaar krijg je in de meeste gevallen helemaal geen vergoeding meer.

Hoe claim ik een schade?

Als je mobiele telefoon stuk is en je wilt dit verhalen op de reisverzekeraar, dan kun je het beste contact opnemen met de verzekeraar. Zij zullen een schadeformulier toesturen of aangeven waar je deze kunt downloaden. Indien de telefoon niet meer te repareren is, vraag dan even na of je de kapotte telefoon moet bewaren. Mogelijk wil de verzekeraar deze ontvangen om de schade te beoordelen.

Meer weten over je telefoon en reisverzekering?

Heb je nog vragen over de reisverzekering of de dekking hiervan? Kijk dan bij de veelgestelde vragen. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onze klantenservice of stuur een mail naar info@hoyhoy.nl. Wij zorgen er voor dat je snel geholpen wordt.
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes