Wintersportverzekering

wintersportverzekering

Wintersportverzekering

Binnenkort ga jij weer lekker je ski’s op de sneeuw in. Slim om van tevoren even na te denken over een wintersportverzekering. Wintersporten brengt namelijk best wel wat risico’s met zich mee. Het is al vervelend genoeg als je een ongeluk krijgt. Helemaal als je ook nog op moet draaien voor alle kosten. Die kunnen namelijk hoog oplopen. We leggen je uit hoe het werkt.

Dekking vanuit je zorgverzekering

Iedereen in Nederland is verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Onder je basisverzekering zijn ook de kosten gedekt bij ziekte in het buitenland. Neem daarom altijd je zorgpas mee op vakantie. Bij de meeste verzekeraars is de achterkant van je zorgpas een  EHIC: European Health Insurance Card. Dit is je buitenlandse zorgpas. Is dit niet het geval, neem contact op met je verzekeraar. Zij kunnen je dan een EHIC toesturen. Maar, als je een ongeluk krijgt op de skipiste, dan is een wintersportdekking niet bepaald een overbodige luxe.

Kies voor wintersportdekking

Je raakt (helaas) gewond op de piste. Er moet een helikopter komen om je van de piste te halen en je naar een ziekenhuis te brengen. Je vliegt eerder dan gepland terug naar Nederland. In zulke gevallen lopen de kosten nogal op. Sluit hiervoor altijd een wintersportverzekering af. Dit kun je heel gemakkelijk doen door de dekking wintersport af te sluiten op je reisverzekering. Met een wintersportdekking ben je verzekerd voor het volgende:
  • medische kosten en buitengewone kosten voor: opsporing, repatriëring en redding;
  • schade aan je sportkleding en je materiaal;
  • diefstal van je sportkleding en je materiaal.

Wintersportverzekering uitsluitingen

Net als bij alle andere verzekeringen zijn er ook zaken die de wintersportverzekering niet dekt. Dit is het geval wanneer je bijvoorbeeld gewond raakt bij het skiën of snowboarden buiten de pistes. Ook gevaarlijke sporten zijn uitgesloten. Denk bijvoorbeeld aan speed-riding, skispringen of ijsklimmen. Wanneer je alleen gaat langlaufen dan is een wintersportverzekering wellicht niet nodig. Dit dekt je reisverzekering namelijk meestal. Lees van tevoren je polisvoorwaarden goed door.

Gladheid op de weg

Ook onderweg naar je wintersportvakantie kun je tegen problemen aanlopen. Gladheid op de weg zorgt namelijk voor meer ongelukken met je auto en dus ook meer schadegevallen. Wil je schade aan je auto voorkomen? Pas je snelheid aan en houd rekening met een langere remweg. Heb je alleen een WA-verzekering en rijd je ergens tegenaan? Dan is de schade aan je eigen auto niet gedekt. Sneeuw en gladheid veranderen daar niets aan. En een wintersportverzekering ook niet: je zult een uitgebreide autoverzekering moeten afsluiten.

Wintersport buiten Europa

Jij gaat dit jaar voor een nieuwe ervaring en laat Tirol achter je. Je gaat naar Canada of Amerika om daar op de latten te staan. Kijk dan wel even extra goed naar je reisverzekering. Je hebt namelijk werelddekking nodig. De meeste mensen hebben dit namelijk niet. Dus als jij gaat skiën buiten Europa, kies dan voor een reisverzekering met wereld- en wintersportdekking.

Wintersportverzekering afsluiten

Ga jij dit jaar ook op wintersportvakantie? Sluit dan jouw reisverzekering af met wintersportdekking!
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes