Zonnebril verloren reisverzekering

Zonnebril verloren reisverzekering

Zit je net lekker met een drankje op het strand, kun je je zonnebril nergens meer vinden. Net nu je hem het hardste nodig hebt. Heb je hem nou zelf ergens laten liggen? Of heeft iemand hem meegenomen? Het kan ons allemaal overkomen. Je raakt je zonnebril kwijt op vakantie. Als je een bril hebt van een tientje is de schade nog wel te overzien. Maar als je net een gloednieuwe merkzonnebril hebt gekocht en misschien zelfs wel op sterkte hebt laten maken, is de schade een stuk groter. Is het verlies van je zonnebril eigenlijk gedekt op je reisverzekering? En hoeveel wordt er vergoed? Wij leggen je uit hoe het precies werkt en hoe het zit met de vergoeding. zonnebril verloren reisverzekering

Dit doe je als je je zonnebril verliest

Als je jouw bril bent verloren, neem dan zo snel mogelijk contact op met je verzekeraar om een schadeformulier in te vullen. Je vraagt zo’n formulier telefonisch op. Of je downloadt hem op de website van je verzekeraar. Als je het aankoopbewijs nog hebt, stuur deze dan mee. Zo weet de verzekeraar zeker dat het geclaimde bedrag juist is.

Je zonnebril is gestolen

Het kost even wat tijd, maar doe zo snel mogelijk aangifte bij de lokale politie. Je ontvangt dan een proces verbaal. Die heb je nodig als bewijs voor de verzekeraar. Stuur een kopie van het proces verbaal mee met het schadeformulier.

Zo werkt de vergoeding van je verzekeraar

De verzekeraar vergoedt meestal (een deel van) de kosten van de bril. Maar dan moet je wel voorzichtig met je bril omgaan. Laat je hem bijvoorbeeld op het terras of op het strand liggen en is hij daarna weg, dan worden de kosten niet vergoed. In de polisvoorwaarden kun je lezen hoe jouw verzekeraar omgaat met verloren spullen waaronder je zonnebril.

Je betaalt een eigen risico

Als je de verloren bril claimt op je reisverzekering, dan geldt er meestal een eigen risico van € 50,- of € 100,-. De deel van de kosten betaal je dus altijd zelf. Kostte de bril € 250,-, dan betaalt de verzekeraar het bedrag dat na het eigen risico overblijft. Verzekeraars hanteren maximum vergoedingen die kunnen verschillen van € 200,- tot € 750,-. Let dus goed op welke verzekeraar je kiest, want de kosten boven de vergoeding die je krijgt, moet je zelf betalen. Dat is zonde bij een bril van € 350,-. Waarbij je een maximale vergoeding van € 200,- krijgt en een eigen risico van € 100,- betaalt. Goed dus om scherp te zijn op de polisvoorwaarden die gelden voordat je een reisverzekering uitkiest.

Vergelijken vóór vakantiepret

Check voordat je op vakantie gaat je voorwaarden en vergeet de kleine lettertjes niet te lezen. Zo geldt bij meer dan de helft van de verzekeraars de bagagedekking voor maximaal twee personen. Bij meer gezinsleden op een polis, is de gemiddelde dekking per persoon lager. Twijfel je eraan of je goed verzekerd bent. Vergelijk via ons je reisverzekering. Zo weet jij binnen een paar minuten wat voor jou de beste verzekering is. We wensen je een hele fijne vakantie!
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes