FBTO

FBTO is in 1956 opgericht onder de naam Friese Boeren en Tuinders Onderlinge. Ongeveer 600.000 mensen zijn bij FBTO verzekerd. FBTO is onderdeel van Achmea, één van de grootste verzekeraars van Nederland. Wil je graag je dekking van je verzekering makkelijk kunnen aanpassen? Dan is een verzekering van FBTO misschien iets voor jou. Bij FBTO Verzekeringen kun je heel erg makkelijk zelf de dekking samenstellen en ook weer uitzetten.
fbto

Voordelen FBTO

 • Zelf online je verzekering afsluiten
 • Makkelijk je zorgnota declareren in de app
 • Makkelijk zelf de dekking van je verzekering bepalen

FBTO zorgverzekering

De zorgverzekering van FBTO kun je helemaal op jouw wensen aanpassen. Wil je je niet verzekeren voor kraamzorg, maar wel voor fysiotherapie? Dan zet je fysiotherapie aan en kraamzorg uit. En bedenk je halverwege het jaar dat je je dekking van je FBTO zorgverzekering toch wil aanpassen, dat kan! Soms geldt dan wel een wachttijd. En dat allemaal voor een lage premie van € 88,50 voor de basisverzekering in 2019.

FBTO reisverzekering

Op vakantie maak je je liever nergens druk om. Met een reisverzekering van FBTO ga je zonder zorgen op vakantie. Met een reisverzekering ben je onder andere verzekerd voor verloren bagage en schade aan je vakantieverblijf. Je kunt de reisverzekering helemaal inrichten naar jouw wensen. Je kunt bijvoorbeeld de reisverzekering aanvullen met extra modules zoals een annuleringsverzekering.

FBTO rechtsbijstandsverzekering

Met een rechtsbijstandverzekering verzeker jezelf voor juridische hulp bij een conflict. Bijvoorbeeld als je gaat scheiden of bij een (zakelijk) conflict op je werk. Bij FBTO stel je je rechtsbijstandverzekering samen aan de hand van jouw wensen. Je kunt kiezen uit vijf modules:
 • Module Consument & Wonen
 • Module Verkeer
 • Module Werk & Inkomen
 • Module Fiscaal & Vermogen
 • Module Medisch

FBTO autoverzekering

Ook de autoverzekering van FBTO kun je helemaal zelf samenstellen. Hierdoor betaal je alleen voor wat jij zelf belangrijk vind. Bovendien kun je het gehele jaar door je autoverzekering aanpassen. Een ander voordeel van de FBTO autoverzekering is dat je je auto gratis APK kan laten keuren.

FBTO aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering is aan te raden. Je verzekert jezelf hiermee tegen schade die je veroorzaakt aan iemand anders of de spullen van iemand anders. Bij FBTO is deze dekking Wereldwijd.

FBTO bootverzekering

Varen kan heerlijk ontspannend zijn. Wil je écht met een gerust gevoel het water op, kies er dan voor om een bootverzekering af te sluiten. Bij FBTO kun je kiezen voor een WA-bootverzekering of WA-casco-bootverzekering.

FBTO ongevallenverzekering

Ongelukken zitten helaas in een klein hoekje. Als er echt wat gebeurt is het fijn om goed verzekerd te zijn. Met een ongevallenverzekering ontvang je een uitkering als je blijvend invalide raakt of komt te overlijden door een ongeluk. Of je nabestaanden ontvangen een uitkering. FBTO maakt geen onderscheid in waar het ongeluk plaatsvindt, je bent wereldwijd verzekerd.

FBTO inboedelverzekering

Op zoek naar een inboedelverzekering? Bij FBTO zijn je spullen verzekerd tot € 150.000, ook tijdens een verhuizing of in de opslag. Bij schade laat je met bonnen of foto’s zien wat de schade is. Wil je je huis ook graag verzekeren, dan kun je bij FBTO ook een opstalverzekering afsluiten.

FBTO opstalverzekering

Met een opstalverzekering verzeker je je huis voor schade bij brand-, water-, stormschade en inbraak. Bij FBTO is je huis verzekerd tot € 450.000,-. Ook zijn zonnepanelen gewoon meeverzekerd. Schade melden? Dit kan dag en nacht bij FBTO. Ook in het weekend.

FBTO opzeggen

Wil je je FBTO verzekering opzeggen? Geen probleem, dit kan gemakkelijk online. Je verzoek wordt vervolgens binnen twee dagen verwerkt. Als alles is geregeld ontvang je een mail ter bevestiging van FBTO.

FBTO vergelijken

De premies van FBTO zijn scherp. We vergelijken bijna alle verzekeraars van Nederland. Dat doen we op basis van jouw wensen en behoeften. Vul je gegevens in en bekijk de top 3 laagste premies. Zo vind je eenvoudig onze beste én voordeligste verzekering.

Mijn FBTO

Al je gegevens vind je terug in Mijn FBTO. Dit kun je zien als je persoonlijke online dossier. Je kunt de volgende zaken regelen via Mijn FBTO:
  • Verzekeringen bekijken
  • Persoonlijke gegevens aanpassen
  • Modules aan- en uitzetten
  • Kinderen bijschrijven op je zorgpolis
  • Schade melden
  • Zorgnota’s declareren

FBTO klantenservice

FBTO helpt je graag. Je kunt contact opnemen met de klantenservice van FBTO door te bellen of te chatten via de online chat, WhatsApp, Facebook of Twitter. De verzekeraar communiceert niet via de mail. Heb je schade? Stuur dan een bericht via WhatsApp, de medewerkers van FBTO handelen vervolgens snel je schade af. Is er sprake van een spoedgeval? Bel dan de Alarmcentrale van FBTO op +31 (58) 234 56 50. Dit nummer is dag en nacht bereikbaar.

FBTO contact

Direct antwoord
    • Live chat
    • Facebook
    • Twitter
    • Telefoonnummer: 058 234 56 78 (lokaal tarief)
    • WhatsApp-telefoonnummer: 06 13 50 90 99
Maandag tot en met vrijdag: 08.00 tot 21.00 uur. Zaterdag: 09.00 tot 16.30.
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes