samenwonen verzekeringen

Samenwonen verzekeringen

Van harte! Je gaat samenwonen. Dat is zeker een champagne-moment. Maar na het feestvieren is het ook tijd voor de administratieve kant van het samenwonen. De kans is namelijk groot dat je dubbele verzekeringen hebt. Denk bijvoorbeeld aan de inboedelverzekering, opstalverzekering, reisverzekering en rechtsbijstandverzekering.

Reis- en rechtsbijstandverzekering

Het is vaak voordeliger om een reis- en rechtsbijstandverzekering voor het gehele gezin af te sluiten dan een verzekering per persoon. Een voorbeeld: Je hebt beiden een goedkope reisverzekering van ongeveer € 30,- per jaar. Terwijl voor jullie allebei de premie uitkomt op zo’n € 45,- per jaar. Het scheelt misschien maar € 15,- per jaar, maar dan zijn jullie wel bij dezelfde verzekeraar verzekerd. Wanneer je iets moet claimen maakt dat de zaken makkelijker.

Inboedelverzekering

Als je allebei al een huis had, heb je waarschijnlijk ook allebei een inboedelverzekering. Je kunt dan één verzekering opzeggen. Wanneer deze langer dan een jaar loopt kan dit maandelijks. Sommige inboedelverzekeraars hanteren geen opzegtermijn. Bekijk hiervoor de polisvoorwaarden van jouw verzekeraar. Als je samen één inboedelverzekering houdt, is het wel verstandig om de verzekerde som aan te passen of de inboedelwaardemeter in te vullen. Door de combinatie van jullie inboedel kan de totale waarde natuurlijk stijgen. Het zou zonde zijn om op die manier onderverzekerd te raken.

Opstalverzekering

Nadat je je huis hebt verkocht of de huur hebt opgezegd, kun je de opstalverzekering opzeggen op de datum van de overdracht.

Autoverzekering

Heb je een eigen auto, dan blijft de autoverzekering gewoon op jouw naam staan. Je eventuele verhuizing kan wel gevolgen hebben voor de premie. Je postcode heeft namelijk vaak invloed op de premie. Hierdoor kan deze omhoog of omlaag gaan.

Zorgverzekering

Veel mensen maken gebruik van een collectiviteit, hierdoor krijgen ze korting op hun zorgpremie. Als jouw partner hier gebruikt van maakt en jij niet, kun je in het volgende jaar (per 1 januari) samen een zorgverzekering afsluiten. Je krijgt dan allebei de collectiviteitskorting. Vanaf november kun je jouw zorgverzekering weer afsluiten.

Handige checklist bij samenwonen:

  • Zet alle verzekeringen op een rij
  • Beëindig de verzekeringen die dubbel zijn
  • Verhoog eventueel de dekking, want jullie zijn nu met z’n tweeën
  • Bekijk of jullie nog verzekeringen missen
samenwonen en verzekeringen

Verzekering opzeggen

Sinds 2010 kun je schadeverzekeringen zoals je inboedel-, opstal-, en reisverzekering na minstens een looptijd van een jaar, maandelijks autoverzekering opzeggen. Er zijn een aantal verzekeraars waarbij het mogelijk is om gelijk dagelijks op te zeggen. Bekijk hiervoor de polisvoorwaarden. Ben je op zoek naar een nieuwe verzekering voor jullie tweeën? Onze klantenservice staat altijd voor je klaar om je te helpen. Telefonisch: 020-3419865 of via e-mail: info@hoyhoy.nl.
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes