Univé

Univé zal je misschien wel kennen van de bekende slogan: daar plukt ú de vruchten van. Univé is een coöperatie en heeft geen winstoogmerk. Waardoor je de winst terugziet in een uitkering of premiekorting. Univé behoort tot de grote verzekeraars van Nederland. Je kan bij Univé terecht voor het afsluiten van de autoverzekering, reisverzekering, rechtsbijstandverzekering en zorgverzekering. De verzekeringen van Univé komen regelmatig als beste uit de test bij de Consumentenbond.

Voordelen Univé verzekeringen

 • scherpe premie;
 • positieve resultaten zie je terug in winstuitkering of korting;
 • 150 kantoren in Nederland.

Univé autoverzekering

Univé heeft drie autoverzekeringen waar je tussen kunt kiezen. Welke het beste bij je past, ligt aan de leeftijd van je auto. De basisdekking heb je in verschillende varianten: Budget, Plus en Optimaal. Het verschil zit in de premie en de dekking. Zo heb je bij de Optimaaldekking een nieuwwaarderegeling en geen eigen risico bij de autoverzekering. Welke autoverzekering je ook kiest, je kunt de autoverzekering uitbreiden met de volgende aanvullende verzekeringen:

Univé reisverzekering

Zorgeloos op vakantie? Verzeker jezelf van hulp tijdens noodsituaties op vakanties. Een reisverzekering is niet verplicht maar wel aan te raden. Mocht er iets gebeuren op reis staat de Alarmcentrale van Univé dag en nacht voor je klaar om je advies te geven en te voorzien van informatie. Een reisverzekering van Univé kun je uitbreiden met de volgende dekkingen:

Univé rechtsbijstandverzekering

Al er een juridisch conflict op je pad komt is het fijn als je kunt rekenen op juridische hulp van je rechtsbijstandverzekering. Als je een jurist inschakelt via Univé betaal je geen eigen risico, tenzij er sprake is van een ‘minimaal belang’. Dit betekent dat een schade lager dan € 100,- niet in behandeling wordt genomen. Bij Univé bepaal je zelf welke risico’s je wilt verzekeren. Je kunt bij Univé kiezen uit de volgende drie basisdekkingen:
 • verkeer & voertuigen;
 • consument & wonen;
 • basisdekking compleet.
Aanvullend op je basisdekking kun je ook nog kiezen om een van de volgende drie aanvullende dekkingen af te sluiten:
 • werk & inkomen;
 • belasting & vermogen;
 • extra onroerende zaken.

Univé zorgverzekering

Bij Univé kan je ook een zorgverzekering afsluiten. Je basisverzekering kan je uitbreiden met een aanvullende verzekering, zoals de tandartsverzekering. Zo kun je je zorgverzekering helemaal aanpassen op jouw wensen. Bij Univé kun je vanaf € 105,85 per maand verzekeren. Wil je een lagere zorgpremie? Dan kun je je eigen risico verhogen met een vrijwillige eigen risico. Dit kan tot maximaal € 500,- (dus tot € 885,-). Je kunt kiezen uit drie basisverzekeringen:
 • basisverzekering Univé zorg select;
 • basisverzekering Univé zorg geregeld;
 • basisverzekering Univé zorg vrij.

Univé opzeggen

Wil je je verzekering bij Univé opzeggen? Dat is geen probleem, bij Univé kan dit dagelijks Doe dit snel en eenvoudig online via Mijn Univé of de Univé App. Wil je liever contact met een medewerker? Neem dan telefonisch contact op of ga langs bij een Univé-winkel bij jou in de buurt.

Univé vergelijken

De premies van Univé zijn scherp. We vergelijken bijna alle verzekeraars van Nederland. Dat doen we op basis van jouw wensen en behoeften. Vul je gegevens in en bekijk de top drie laagste premies. Zo vind je eenvoudig onze beste én voordeligste verzekering.

Mijn Univé

Klanten van Univé kunnen een account aanmaken waarmee ze kunnen inloggen op Mijn Univé. Via deze online portal kun je 24/7 gemakkelijk je schade melden, je verzekeringen en gegevens wijzigen en je correspondentie inzien.

Univé klantenservice

De klantenservice van Univé helpt je graag. Wil je schade melden? Dit kan via je ‘Mijn Univé’ account, via de Univé app of telefonisch. Nadat je schade hebt gemeld ontvang je meestal binnen vier werkdagen bericht van Univé. Is er sprake van een noodgeval en wil je direct hulp? Bel dan de hulpcentrale van Univé op +31 592 348 112. Dit nummer is 24/7 bereikbaar.

Univé contact

 • telefoonnummer: 0592 349 340;
 • WhatsApp: 06 1277 8504;
 • maandag t/m vrijdag: 08.30 tot 12.00 uur;
 • zaterdag: 08.30 tot 17.00.
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes