vuurwerkschade

Vuurwerkschade

Nieuwjaar is een drukke periode voor verzekeraars. De jaarwisseling leidt namelijk tot veel schade aan huizen en auto’s. Vuurwerk is vaak de oorzaak. Rotjes in brievenbussen, vuurwerk dat vlak bij auto’s wordt afgestoken… Belangrijke vraag is: is schade die ontstaat door vuurwerk verzekerd? En zo ja, met welke verzekeringen? Wij vertellen je er meer over.

Vuurwerkschade auto

De jaarwisseling zorgt voor veel schade aan auto’s. Is het niet van vuurwerk, dan is het wel door vandalen die auto’s in de fik steken. Heb je een all-risk-verzekering of een WA + beperkt-casco-autoverzekering? Dan is schade als gevolg van brand gedekt. Brandschade heeft meestal geen invloed op je no-claimkorting. Bij vuurwerkschade wordt er met een WA-autoverzekering geen vergoeding uitgekeerd van de autoverzekeraar. Hiermee is namelijk alleen schade die je bij een ander veroorzaakt, gedekt. Is er sprake van vandalisme? Dan kun je schade alleen claimen als je een all-risk-verzekering hebt.

Vuurwerkschade woning

Ontstaat er schade aan een woning door vuurwerk, dan kun je een beroep doen op de opstalverzekering. Hiermee is schade als gevolg van brand verzekerd. Hierbij gaat het om brandschade. Naast áán de woning, kan er ook ín de woning schade ontstaan door vuurwerk aan spullen. Denk daarbij aan een verschroeid kleed of een brandgas in je jas. Ontstaat er schade aan de inboedel, dan kun je de inboedelverzekering gebruiken. En ontstaat er smelt- en schroeischade door het vuurwerk? Dan hangt het van de voorwaarden van de verzekeraar af of je deze schade vergoed krijgt.

Vuurwerkschade door eigen schuld

Het kan ook gebeuren dat jij zelf de veroorzaker bent van de schade. In dat geval kun je wat hebben aan de aansprakelijkheidsverzekering. Vooral als je schade bij een ander veroorzaakt. Heb je een allriskverzekering, dan ben je in sommige gevallen ook verzekerd voor schade die je bij jezelf aanricht.

Zorg nodig vuurwerk

Naast schade aan dingen, lopen ook mensen letselschade op rond oud en nieuw. Is er sprake van medisch noodzakelijke zorg, dan kun je de zorgverzekering inzetten. Wel betaal je dan meestal het eigen risico.
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes